Nyhed

Undergrund Music Awards 2012 er uddelt

Lørdag aften dannede et propfyldt Bremen Teater i København rammen for årets Underground Music Awards, eller bare UMA, som det hedder blandt venner

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Seks priser skulle uddeles og en række navne præsenteres live på scenen til UMA 2012, der i år blev uddelt for fjerde gang. Officielt er showet en hyldest til den danske undergrundsscene og til de talenter, der endnu ikke – eller aldrig får – det helt store kommercielle gennembrud. Uofficielt var showet lørdag aften, i hvert fald hvis man skulle tro de to værter, Bobby Mazloumi og Mirza Radonjica, en af mest skizofrene liveoplevelser, publikum nogensinde har oplevet. Og nok var showet både genre- og kvalitetsmæssigt en pose blandede bolsjer, men der var nu alligevel en række fællesnævnere.

Seks priser og seks begejstrede vindere


For det første skulle det bedste af, hvad dansk undergrund kan præsentere anno 2012 hædres med i alt seks priser. Prisen for Best Rock gik til Gonzo Morales, mens Best Alternative Act blev de tidligere KarriereKanonen-deltagere i Boho Dancer. I kategorien Pop var det favoritten Mathilde Savery, som kunne tage statuetten med hjem, og Billow blev hyldet af både publikum og dommerpanel med prisen for Best Urban Act. Aftenens to sidste priser i kategorierne Metal og Electronica gik til henholdsvis Defecto og Umatic. Begge gik på scenen til klapsalver fra et yderst veloplagt Bremen bestående af lige dele venner og kollegaer fra undergrunden, der syntes at nyde, at rampelyset for en stund nåede ned, hvor et større publikum ellers endnu ikke så ofte er samlet.

Hvis I ikke er med os, er det fint

Med disse ord, henvendt til os, som lørdag aften blot var på visit under overfladen, indledte Farmen aftenens første liveoptræden, som ellers bød på både rock, hiphop og dubstep fra Hérö, Peacefull James, Patchanka, Paper Tigers, The Number og Cold Night for Alligators. Og nok var det følelsen af undergrund op imod det etablerede, der prægede stemningen hos både optrædende, vindere og publikum ved dette års UMA. Samtidig stod det klart, at selvsamme undergrund for mange blot er et sted at starte, begyndelsen til noget større, hvis bare talentet rækker. Viljen og begejstringen var i hvert fald ikke til at tage fejl af til dette års UMA.


Vinderliste:

Best Rock: Gonzo Morales

Best Alternative Act: Boho Dancer


Best Pop: Mathilde Savery

Best Electronic Act: Billow

Best Metal: Defecto


Best Electronica: Umatic

 

ANNONCE