Nyhed

Mitt Romney-brug af Thin Lizzy forarger Phil Lynotts mor

Den afdøde Thin Lizzy-sangers mor protesterer mod brugen af sin søns musik

I sidste uge blev den republikanske vicepræsidentkandidat i USA, Paul Ryan, budt velkommen på scenen ved det republikanske nationale konvent til tonerne af "The Boys Are Back In Town". Hittet, som er skrevet af Phil Lynott, medvirkede på Thin Lizzy-albummet "Jailbreak" fra 1976 og var fra Ryan et forsøg på at give præsidentkandidaten Mitt Romney en snert af rock'n'roll-rebelskhed. Ifølge den afdøde Thin Lizzy-frontmands mor var det dog ikke noget, som hendes søn ville have godkendt.

I et interview til det irske musikmagasin Hot Press udtaler Philomena Lynott, at Phil Lynott ville havde afvist enhver association til republikanerne, og hun er derfor ked af, at Thin Lizzys mega-hit blev brugt i denne sammenhæng.

"Jeg mener, at Mitt Romneys modstand mod homoseksuelle vielser og organisationer for homofile gør ham til homofob – hvilket ikke er noget, som Philip ville have støttet. Han havde nogle vidunderlige homoseksuelle venner, som jeg også har, og de fortjener ligebehandling af enhver art, uanset om det er i Irland eller i USA", udtaler Philomena Lynott og siger videre:


"Philip havde heller ikke støttet politikken om at beskatte de fattige og give skattelettelse til de rige, som Paul Ryan er fortaler for. Jeg ønsker på ingen måde, at Lynott navnet bliver associeret med nogle af disse idéer".

"Der er intet, jeg kan gøre ud over at udtrykke mine holdninger", fortsætter Philomena Lynott, som føler, at hendes søns musik er blevet misbrugt.

"Der er en sort præsident i Amerika, hvilket for mig – som det også ville have været for Philip, som en stolt, sort irer – er en vidunderlig symbolik".


Philip Lynott døde i 1986 af lungebetændelse og hjertesvigt, 36 år gammel.

ANNONCE