Nyhed

JAILBREAK 2024: Veteraner melder deres ankomst til Horsens

Medlemmer af Motörhead, Accept og Thin Lizzy er blandt seneste tilføjelser til Copenhells jyske lillesøster

I efteråret annoncerede festivalen Jailbreak i Horsens de første navne til deres program. Det blev blandt andet offentliggjort, at Saint Elektric, Mr. Big og Skarnet slutter sig til de lokale helte Pretty Maids. Nu er festivalen endelig klar til at annoncere fire nye navne. Dermed mangler der kun ét hovednavn på dette års plakat.

De fire nye navne til dette års festival er: U.D.O., Mikkey Dee Plays Motörhead, Royal Hunt og Brian Downey’s Alive and Dangerous - Thin Lizzy.

”De her fire nye tilføjelser til Jailbreak-programmet ligger flot i tråd med de allerede annoncerede bands og konsoliderer virkelig festivalens heavyrock-identitet. Publikum kommer til at opleve legendarisk musikmateriale fra blandt andet bands, der ikke eksisterer længere, men hvis udødelige musik overlever dem – der bliver jo spillet fulde Motörhead- og Thin Lizzy-kataloger til sommer,” siger festivalchefen Jeppe Nissen i en pressemeddelelse og tilføjer:  


”Dette års musikplakat vil virkelig sætte Horsens på musiklandkortet. De flotte og helt unikke rammer i Fængslet gør det hele til en suveræn og stemningsfuld oplevelse for alle, der elsker at høre hård og tung musik.”

U.D.O. er et tysk heavy metalband, som blev stiftet af Udo Dirkschneider, da han forlod bandet Accept. Bandet startede i 1987 og har i dag udgivet i alt 17 albums. I pressemeddelelsen forlyder det, at der er "moshpligt" til koncerten.

Det danske progressive metalband Royal Hunt begyndte at lave musik i 1989 og har i alt udgivet 17 albums. I 2010 udgav de albummet X, som fik tre stjerner af GAFFA.


Det er svært at være metalfan og gerne ville kunne rykke nakkehvirvlerne til lyden af Motörhead eller Thin Lizzy live. Det bliver der imidlertid en mulighed til sommer, hvor den svenske trommeslager Mikkey Dee tager sine trommestikker med til Horsens og spiller Motörhead. Dee blev en del af Motörhead i 1992 og var med indtil deres opløsning i 2015. Idag er han medlem af Scorpions.

Derudover kommer legendariske Thin Lizzys medstifter og trommeslager Brian Downey også til Horsens, hvor han har slået pjalterne sammen med guitaristen Brian Grace for at spille sange fra Thin Lizzys album Live and Dangerous.

Jailbreak finder sted den 16-17. august på Fængslet i Horsens.


WOLFMOTHER–INTERVIEW FRA LANDEVEJEN: "Jeg gør ikke det her igen"

ANNONCE