Nyhed

Skive Festival: Konkurs­begæring trukket tilbage

I går skrev GAFFA, at Skive Festival arbejder på redningsmodel. Den er nu en realitet.

Klokken ni i morges skulle Skive Festival, der drives af Foreingen Skive Festival Klub, i skifteretten, hvor konkursbegæringen skulle behandles. Konkursbegæringen er kommet, fordi Skive Festival har en samlet anslået gæld til 11,4 millioner kroner. Hertil kommer yderligere 1,2 millioner, som blev udbetalt til musikere, der spillede på årets festival, i håb om at kunne tiltrække mulige musikere til en støttekoncert, som imidlertid aldrig blev til noget.

Men Skive Festival Klub har trukket sin konkursbegæring tilbage. Festivalen undgik konkurs, fordi den største kreditor, Godik Aps, trak sin konkursbegæring tilbage. Dette skyldtes, at langt de fleste af de øvrige kreditorer har accepteret redningsmodellen, hvor de kun får ti procent af de penge, som de har til gode efter Skive Festival 2012. 

Direktør for Godik, Kim Godiksen udtaler til Skive Folkeblad: "Jeg har trukket min konkursbegæring, fordi der er tilsagn fra omkring 90 procent af kreditorerne. Og nu er der chance for at lave en rigtig pæn festival for alle på Skive-egnen. Det er nu, man skal benytte sig af chancen for at lytte – og så forsøge at leve op til det, man hører. Måske vil det være godt nok at arrangere festen for Skive-egnen – og så glemme alt om storhed. Det er ingen skam at lave festival for otte-ni tusind fra Skive-egnen."

Kim Godiksen lægger op til, at Skive Festival næste år skal være et mindre og mere lokalt arrangement. Skive Festival er ellers kun blevet større og større for hvert år, den har eksisteret, men alt tyder på, at folkene bag vil gå tilbage til start. Skive Festival startede tilbage i 1993, hvor tre unge fyre fra Skive, Michael Mikkelsen, Ole Sørensen og Anders Schmidt, gik sammen om at lave en en-dags festival. De mente, at der skete for lidt i Skive, og det var de ikke ene om at synes.

Dengang kom der 5.000 mennesker til en-dags-festivallen, og i løbet af årene har projektet udviklet sig, og i år varede Skive Festival således fire dage med besøg af omkring 17.000 deltagere. Årets line up indeholdt en række af de største navne inden for dansk pop heriblandt Rasmus Seebach, Medina og Nik & Jay, men der var også store udenlandske navne på plakaten, såsom Calvin Harris, Linkin Park og Robyn (billedet).  

Nødvendigt at få alle med

38 kreditorer, der tilsammen har 900.000 kroner til gode, har dog endnu ikke givet tilsagn, og det er nødvendigt, fortæller formand for Skive Festival Klub, Henrik Kirketerp-Møller, til Skive Folkeblad:

– Jeg synes, det er fantastisk flot, at det på så kort tid er lykkedes at få opbakning fra så mange af kreditorerne. Men det er vigtigt at understrege, at intet beløb er for småt. Vi skal bruge skriftlige tilsagn fra samtlige – også fra dem, der måske tænker, at det er så lidt, de har til gode, at det er ligegyldigt, om de melder tilbage. Det er det ikke. Vi er nødt til at have alle med. Vi kan ikke bare selv betale, for så kan hele redningsaktionen omstødes. Og så vælter hele korthuset.

ANNONCE