Nyhed

De La Soul udgiver ny musik

Hiphop-veterangruppen vil udgive en ny musikvideo hver måned efter ni års udgivelsespause

I næste uge vil De La Soul udgive deres første single og video i ni år. Nummeret får titlen "Get Away (feat. the spirit of Wu-Tang)" og udkommer via YouTube og andre sociale medier. Gruppen vil også tilslutte sig LL Cool JJ, Public Enemy og Ice Cube i næste måned til deres fælles "King of the Mic"-tour. Bandet har desuden til hensigt at udgive en ny single og video hver måned, men har ikke planer om at udsende et nyt album.

"Jeg synes, det er et virkelig godt nummer at re-introducere os med", siger Maseo, gruppens dj, i et interview med Rolling Stone. "Det reflekterer temmelig meget over tilstanden i hiphoppen i øjeblikket, hvor alt er overflødigt og lyder ens. Der er intet rigtigt tekstindhold. Alle laver bare business i stedet for at skabe."

"Get Away" er De La Souls første single i æraen for Facebook, Twitter og iTunes og markerer 25 års jubilæet for trioens tilblivelse i Long Island, New York. 


Videoen sampler et mellemspil fra Wu-Tang Clans "Wu-Tang Forever"-album fra 1997. Ud over de jævnlige samarbejder med andre musikere, eksempelvis med Gorillaz på sangen "Feel Good Inc", der vandt en Grammy, har De La Soul primært koncentreret sig om at turnere frem for at skrive nyt materiale. 

Maseo forklarer den utraditionelle udgivelsesmåde med at udgive en ny single og video hver måned som et tegn på musikindustriens vilkår i dag.

"Jeg tror, det giver et større indtryk at lancere musikken på denne måde i nutidens musikbranche. Jeg forventer, at singler vil overtage albummets rolle," siger han.


Hvorvidt De La Soul har tænkt sig at udgive et helt album er altså endnu uvist. Og muligvis slet ikke aktuelt.  

ANNONCE