Nyhed

Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul til Danmark

GAFFA – alt om musik

Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul tager på fælles jubilæumsturné

Tre af hiphoppens største grupper slår sig sammen for en dansk aften, når Royal Arena den 21. maj lægger scene til “Gods of Rap”. Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul har alle leveret musik, der ændrede hiphop-historien, og nu drager de sammen på turné.

De tre grupper har slået sig sammen for at fejre tre jubilerende milepæle fra hiphoppens guldalder. It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back fra Public Enemy og 3 Feet High and Rising fra De La Soul har 30 års jubilæum, og Wu-Tang Clans Enter The Wu-Tang – 36 Chambers er blevet 25 år. Det er tre af de absolutte hovedværker fra hiphop-historien, der er solgt i millioner og har inspireret talrige andre kunstnere. 


Wu-Tang Clan: genforenet med alle nulevende medlemmer

Wu-Tang Clan (billedet) brød igennem i starten af 90’erne med deres beskidte lyd fra slummen i ”Shaolin”, som de kalder hjemstavnen Staten Island, New York. Gruppen bestod af hele ni rappere, rimene var skarpe, og musikken var blandt andet inspireret af kungfu-film. Gruppens medlemmer RZA, GZA, Method Man, Inspectah Deck, Raekwon The Chef, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa og Ol Dirty Bastard har alle også markeret sig som solister, men der er bred enighed om, at de er bedst samlet. Desværre gik Ol Dirty Bastard bort i 2004 grundet en overdosis, men alle nulevende medlemmer er med i lineuppen i Royal Arena.

Wu-Tang Clan optrådte senest i Danmark på NorthSide 2015, hvor flere af de centrale medlemmer manglede. Det forhindrede dem dog ikke i at få en positiv GAFFA-anmeldelse.


LÆS OGSÅ: Festlig rodebutik fra amputerede legender

Public Enemy: hiphoppens politiske talerør

Public Enemy er hiphoppens største politiske rapgruppe nogensinde. Deres musik trækker tråde direkte til Malcolm X og den politiske bevægelse The Black Panthers. Gruppen er anført af den seriøse chefideolog Chuck D, der med sin dybe bas bakkes op af den humoristiske Flavor Flav. Deres hovedværk It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back kom i 1988 og fik mange til at kalde rap-musikken for afroamerikanernes CNN. I en tid med Black Lives Matter-bevægelsen i fokus og Donald Trump som præsident skulle man mene, at Publice Enemy er mere relevante end nogensinde.


Public Enemy har ikke optrådt i Danmark siden 2007, hvor de spillede på Train i Aarhus og Studenterhuset Aalborg, om end Chuck D og DJ Lord har været her to gange siden som del af supergruppen Prophets of Rage, senest på Tinderbox 2018.

LÆS OGSÅ: Veloplagte old-school-rap-legender mistede pusten undervejs, men kom stærkt tilbage

De La Soul: skaberne af alternativ, positiv rap fejrer 30-års-jubilæum


De La Soul er på mange måder et af de mere alternative rap-navne, der har eksisteret, og de har påvirket navne som Fugees og Outkast. Numre som “Me, Myself & I” og “Ring, Ring, Ring” er klassikere, der repræsenterer den legesyge del af hiphoppen. Det giver derfor god mening, at de senere er blevet faste samarbejdspartnere med Damon Albarns Gorillaz og også var med dem på Roskilde Festival 2018, og i øvrigt også var gæster til Damon Albarns koncert på Roskilde i 2014. Trugoy, Posdnous og DJ Maseos gennembrud kom med debutalbummet 3 Feet High and Rising i 1989, og det har altså 30-års-jubilæum i år.  

De La Soul optrådte, ud over deres besøg med Damon Albarn, senest i Danmark på Vanguard Festival 2013.

LÆS OGSÅ: Lidt for meget komik og lidt for lidt musik


DJ Premier mixer aftenen sammen

Showet bindes sammen af den legendariske DJ Premier. Dj’en fra duoen Gang Starr med den nu afdøde rapper Guru i front er en af de mest anerkendte producere i hiphop og har samarbejdet med alle fra Notorious BIG og Jay-Z til Snoop Dogg og Drake.

Billetsalget begynder den 1. februar kl. 10.00 via Ticketmaster.


ANNONCE