Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncertoplevelser

GAFFA har samlet weekendens mest spændende koncerter

GAFFA serverer, som sædvanligt, en række koncerter, vi mener er weekendens mest interessante og et besøg værd. I denne uge præsenterer vi både de hypede, de smarte, de bløde og de hårde, krydret med en omgang afrikansk bongotromme og en legendes bror i fængsel. 

FREDAG

København:


Lana Del Rey, Falconer Salen, klokken 20.00 (udsolgt)

En af 2012's mest hypede og rygteopspundne sangerinder gæster landet for anden gang i denne måned. Lana Del Rey brød med tidens rockede indielyd, da hun i midten af 2011 slap sin første single "Video Games". Siden har den 26-årige skønhed med sit storladne og sexede univers lagt verden for sine fødder.

Specktors, Tivoli Plænen, klokken 22.00


Det bliver til lyden af flabet hiphop og bastunge rapbeats, at årets første Fredagsrockkoncert åbner sæsonen. Siden den amagerkanske undergrundsgruppe udgav sit første album "Shanksville" i 2009, har Spectors spillet over 100 liveoptrædener. I juni 2012 udkom Specktors' seneste album "Kadavermarch" med numre som "Lågsus" (senere version feat. Medina) og "Slædemusik" (senere version feat. Silas Bjerregaard), der flittigt er blevet spillet på P3. Sukker Lyn, ELOQ, Kidd, Pato og Ena er nogle af de gæsteartister, der deltager i aftenens koncert.

Rum 37, Beta, klokken 22.00

De har optrådt på både Spot og Roskilde Festival, og på Beta denne aften kan du opleve det dansksprogede rockband, der med indtagende melodier og insisterende beats leverer personlige beretninger fra livet i København. Kvartetten albumdebuterede i oktober med "Mellem Rum". En plade, der tager afsæt i den hektiske hverdag i storbyen. Deres nyeste single "Dagen Er Ny" har også ligget i fin rotation på P3. 


Boho Dancer, Oslo Cruise, klokken 21.00

Tag en tur til Oslo og oplev samtidig ét af dansk musiks helt store nye navne, når Boho Dancer giver koncert under turen. Bandet overraskede alle, da de uden at have udgivet én eneste sang havde koncerter på både Spot, Northside og Skanderborg Festival i 2011, ligesom de opvarmede for Sort Sol på deres turné samme år. Trioen spiller moderne folk-musik med sangerinde Ida Wenøes stærke stemme i front. 

Aarhus:


Royal Metal Festival, VoxHall, klokken 16.30

Foreningen Metal Royale præsenterer i år for sjette gang den årlige Royal Metal Fest. Af internationale navne kan nævnes norske Satyricon, svenske Dream Evil, canadiske Cryptopsy, israelske Melechesh, polske Vader, californiske Decrepit Birth og italienske Eyeconoclast. Hos de danske navne finder man blandt andet Hatesphere, Dawn Of Demise, Hell's Domain, Bone og Caro. 

Aarhus Sustainability Festival: Kids Of The Wood, Radar, klokken 20.00


Bestående af fem mand og en kvinde spiller Kids Of The Wood happy-go-lucky pop-rock med mandligt og kvindeligt vokalsammenspil som vigtigste ingrediens. Bandet har også udgivet ep'en "The Heartbeat Adventure", der viser gruppens flair for ørehængende melodier. Gruppen har efterhånden en del spillejobs bag sig, deriblandt en optræden på Spot Festival og Danmarks Grimmeste Festival sidste år.

Kites & Komets, Head Quaters, klokken 21.30

Kites and Komets er et soloprojekt for aarhuisianske Mikael Kærsgaard (sanger i Munich og live-guitarist i Hymns From Nineveh). I maj sidste år udkoms hans selvbetitlede debut-ep, der af GAFFA fik fire stjerner grundet dens pulserende basgange og four-to-the-floor beats, der resulterede i en kompetent gang disko-indie. Bandet spiller også, ligesom sidste år, på årets Spot Festival.


Odense:

Black City, Kansas City, klokken 21.00

Den danske rockgruppe Black City sikrede sig pæn opmærksomhed, da de udsendte deres selvbetitlede debutalbum i 2010. Singlerne "Summertime" og "The One You Sacrifice" kom i radiorotation, og albummet fik fem stjerner af GAFFA. Den bedrift blev for nylig gentaget, da gruppen udgav deres andet album "Fire", og det er netop med den nye plade i ryggen, at Black City er på tour rundt i landet i april.


Aalborg:

Indians + November December, Studenterhus Aalborg, klokken 21.00

Indians har skrevet kontrakt med det prestigefyldte selskab 4AD og udgav i januar debuten "Somewhere Else", der fik intet mindre end topkarakter, med seks stjerner, af GAFFA. Bandet spillede også en fornem koncert på sidste års Roskilde, og aftenens koncert er samtidig anden koncert på en miniturné, der bringer én-mands-bandet alias Søren Løkke Juul med et par gæster rundt i landet.


NovemberDecember er fremadstormende på den danske musikscene i øjeblikket, med deres ærlige og insisterende folk, flankeret af stærke korpassager som deres varemærke.  Sidste år spillede de både til upcoming-talent eventet Oppenheimers Eftermiddag, hvor GAFFA gav dem fire stjerner for deres optræden, samt på Spot-festival.

Greve:

Sort Sol, Portalen, klokken 20.00


I 2011 blev Sort Sol gendannet med en lineup bestående af Steen Jørgensen, Tomas Ortved, Lars Top-Galia, Manoj Ramdas, Adam Olsson og Anders Christensen. I dette forår tager de på Danmarksturné, og koncerten i Greve er den første af en række. Sort Sol har tidligere på året afsløret, at de har været i studiet for at indspille tre nye sange, som man også gerne skulle få lejlighed til at høre. 

Horsens:

My Brother Johnny Cash, Fængslet, klokken 18.00

Fængslet i Horsens åbn


er for en unik oplevelse, når Johnny Cashs bror, Tommy, byder indenfor i cellerne og spiller en række af legendens store hits. Showet krydres med autentiske familie-anekdoter og en scenografi, hvor der vises billeder og videoklip fra Cashs liv både på og udenfor scenen. Med sig har Tommy The Crash Crew band, der tæller nogle af de dygtigste musikere fra den amerikanske countrymusik. Aftenen starter med spisning i fængselscellerne i Gl. Celle, der hver har plads til 5-12 personer. Her indtages vand og brød i luksusudgave. 

Roskilde:

Sound-Tjek Festival, Gimle, klokken 20.00

Sound-Tjek Festivals mål er at p


ræsentere toppen af dansk musiks vækstlag. Du har altså muligheden for at få fingeren på pulsen inden for musikbranchen. Tidligere har festivalen haft fat i navne som Alcoholic Faith Mission, Nelson Can og Schultz & Forever blot for at nævne nogle få. I år kan du blandt andet opleve Kadie Elder, Baby In Vain og Young Dinosaur. Du kan tjekke det fulde program her.  

Tårs:

Allan Olsen, Tårs Forsamlingshus, klokken 20.00 (udsolgt)

På trods af mere end 35 år i bra


nchen har Allan Olsen bevidst endnu engang, med sit nye album "Jøwt", at han stadig er én af landets fineste sangskrivere. "Jøwt" har allerede formået at være ét af de mest solgte album i Danmark, på trods af at det endnu kun er udgivet i nordjylland. Samtidig har pladen fået fornemme anmeldelser hele vejen rundt, også hos GAFFA, der gav den fem stjerner. Olsen er i foråret på turné, helt eksklusivt, i Vendsyssels "storbyer", hvilket indtil nu har været en kæmpe succes for udsolgte forsamlingshuse.

LØRDAG

København:


ent/90296">Konono N°1, Global Copenhagen, klokken 21.00 

Konono N°1 har eksisteret i flere årtier, men det var først i 2004, at de, med albummet "Congotronics", bragede igennem til et verdenspublikum. Deres distortede og über-rytmiske sound er nu klassificeret som en genre – congotronics. Bandets line-up består af tre elektriske likembés udstyret med håndlavede mikrofoner bygget af gamle magneter, en rytmesektion af potter, pander og vragdele fra biler, tre sangere, tre dansere og et soundsystem bestående af megafoner. I 2007 indspillede de med den islandske sangerinde Björk på nummeret "Earth Intruders" fra albummet "Volta". Konono N°1 har også tidligere gæstet Roskilde Festival ad flere omgange. 

Mames Babegenush, Rust, klokken 22.00

Mames Babegenush (billedet) er e


t møde imellem den gamle verden og nutiden. Et møde imellem tradition og fornyelse. Det er klezmer på danske hænder; jødisk danse- og folkmusik for fuld udblæsning, forenet med moderne lyd, der appellerer til fødderne og hjertet. Gruppen sendte sidste år albummet "Full Moons & Pay Days – the remixes" på gaden, et album som byder på klezmer i elektroniske klæder, remixet af nogle af de mest fingerfærdige navne på scenen som Max Pashm, Hess Is More, Shazalakazoo og Pharfar.

Aarhus:

BliGlad afslutningskoncert + 100 Max!, Head Quaters, klokken 21.00

Den aarhusianske gruppe BliGlad har valgt at tage på tak-for-nu tur i foråret og takker af for denne gang, og det gør de med en turné, der bringer dem rundt i landet. Bandet brød massivt igennem i foråret 2007 med debutalbummet "Kærlighed Til Folket", der blandt andet gav dem en forside på GAFFA og radiohits som "Dans For Satan" og titelnummeret, sidstnævnte med gæstevokal af Peter A.G.

100% Max leverer energisk nigeriansk-inspireret partymusik, med tyske tekster. Bandet består af et seks mand stort afroband, der er som snydt ud af næsen på Bola Johnson. I centrum af det hele står den dansende, syngende, bongospillende Max Buthke. Max, bedre kendt som Bo Marley, figurerer som regel som sanger og perkussionist i Analogik og BliGlad. I denne konstellation er han centrum af festen og kommer for at give den 100 procent max afrikanergas.  

ANNONCE