Nyhed

Kim Larsens sange bliver til teaterkoncert

Nationalskjalden har givet tilladelse til at bruge hans sange

For anden gang i karrieren kan Kim Larsen se sine sange blive forvandlet til en teaterkoncert. Først var det med Gasolin'-sangene i den succesfulde "Gasolin'" fra 1994, og nu bliver Larsens sange fra solokarrieren ligeledes sat op som teaterkoncert. Denne har fået titlen "Dagen før" og spiller fra september på Aveny-T i København.

Blandt de medvirkende i "Dagen før" er Rikke Bilde, Kitt Maiken Mortensen og Jimmy Jørgensen. Instruktøren, der skal få det hele til at ske, Elisa Kragerup, udtaler om projektet til Politiken:

"I hans sange mærker jeg noget af det, der gør mig stolt over at være dansk. En rummelighed, en drøm om fællesskabet, der skal sgu være plads til alle – men også en reminder om ikke at tage det hele så tungt. Han har en dobbelthed, et spil mellem det lette og det tunge, som jeg glæder mig til at forløse i et teaterrum".

Instruktøren Elisa Kragerup er medlem af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, som blandt andet er kendt for den roste og dobbelt Reumert-prisvindende Anne Linnet-teaterkoncert "Hvid Magi", der havde premiere på Betty Nansen Teatret i 2010.

Kim Larsen selv er ikke direkte involveret i projektet, men har dog givet sin tilladelse til, at sangene kan blive brugt, skriver Politiken. Direktør for Aveny-T Jon Stephensen udtaler herom:

"Larsen er ikke så meget for det med møder. Han vil være med på sidelinjen. Men jeg ville aldrig røre det her projekt uden at have hans opbakning".

Forestillingen får premiere 20. september og bliver senere sat op på Aarhus Teater.

ANNONCE