Nyhed

AlunaGeorge – Skæve lyde og fængende melodier

Mød den albumdebuterende engelske synthpopduo kendt for hits som "Your Drums, Your Love" og "Attracting Flies"

De havde egentlig gang i hver deres musikalske projekter, Aluna Francis og George Reid. Aluna spillede i synthpop-ensemblet My Toys Like Me, og George spillede guitar i indie-mathrock-bandet Colour. Men hvordan mødtes de to egentlig, så sød musik som hittene "You Know You Like It", "Your Drums, Your Love" og ikke mindst "Attracting Flies", der er baseret på en venindes mareridtsagtige forhold til en ekskæreste, kunne opstå i studiet?

– Jeg begyndte at lave musik for seks-syv år siden, hvor jeg gik til sangundervisning og spillede med forskellige folk. Jeg har også sunget i et rigtigt guitar-band engang. Da jeg sang i My Toys Like Me kontaktede George os omkring et remix, han gerne ville lave af nummeret Sweetheart, og derefter begyndte han og jeg at arbejde sammen. Det var egentlige meningen, at vi skulle have skrevet et par numre til mit band sammen, men det fungerede ikke rigtig, så det smed vi ud af vinduet og begyndte at have det sjovt i studiet i stedet, og det var sådan vi begyndte at lave vores eget materiale, fortæller Aluna, der også fremhæver de tos evne til at have det sjovt sammen, og det at de giver hinanden plads til at eksperimentere og lege i studiet, som nogle af de helt store fordele ved at arbejde med sin musikalske "partner in crime".

– Det er virkelig sjovt at lave musik sammen, og vi arbejder hurtigt og effektivt. Ofte tager det os ikke længere end en dags tid at lave en sang – detaljerne får vi så på plads senere, og det er nok også en af grundene til, at vores lyd har en særlig friskhed over sig.

Hvordan er arbejdsfordelingen mellem jer to?

– Vi skiftes til at præsentere ideer for hinanden. George kommer med lyde og beats, og jeg har ofte akkorder, tekstbidder eller melodier med mig i studiet, og så arbejder vi sammen videre med det. Hvis ingen af os har nogle ideer, starter vi bare fra bunden begge to.

Mareridt bliver til virkelighed

Duoen, der har været sammen siden 2009, har stille og roligt opbygget sig et solidt navn, og der har været en del oplevelser undervejs. Adspurgt om hvilke, der har været de største indtil videre, er Aluna ikke i tvivl:

– I juni spillede vi på Wembley Stadium for 80.000 mennesker – det var fuldstændig vanvittigt! Og for nylig spillede vi på Later… With Jools Holland (legendarisk engelsk talkshow, red.), hvilket også var helt sindssygt. Jeg er tidligere vågnet op fra mareridt, hvori jeg har fået at vide, at jeg skal optræde på Jools Holland, dagen efter, haha! Og da det så rent faktisk skete, fik vi det kun at vide fem dage før, så det var virkelig, virkelig skræmmende, haha! Det er så legendarisk et show, og det føles som om, man kun har den ene chance for at bevise sit værd. Man kan ikke lade være med at lægge et vist pres på sig selv, fortæller Aluna og tilføjer at hun var så nervøs, at hun faktisk ikke er tilfreds med sin egen optræden på showet. En hurtig søgning på nettet efter interviewet viser dog, at hun ikke har noget at skamme sig over, så det er med sindsro, den dynamiske duo kan drage ud over stepperne efter udgivelsen af "Body Music", som udkom den 29. juli.

Hvem: Aluna Francis og George Reid

Hvad: – Vi kan godt lide at kombinere progressive beats og interessante, mærkelige lyde med mere traditionelle sangstrukturer og en melodi, der sidder fast i dit hoved, når dagen er slut. Det er vores mål, og det kommer i mange forskellige former.

Hvor: Duoen er bosat i evigt pulserende London, hvorfra de gør klar til at indtage hitlister og scener i resten af verden.

ANNONCE