Nyhed

Reportage: One Direction-feber – nu også i biffen

En ægte popsensation skal naturligvis have sin hel egen biograffilm. Derfor kan ”This Is Us” med de fem populære drenge fra One Direction opleves i biografen fra næste uge – hvis altså dine ører kan tåle mosten!

Se masser af billeder fra forpremieren i GAFFAs gallerisektion

"Vi støtter drengene i alt, hvad de gør. De er dejlige og nede på jorden – i den nyeste video er én af dem klædt ud som en dame! Nå ja, og de synger godt!"
Nogenlunde sådan lyder svarene fra de seks store Directioners Natasha, Rida, Catrine, Susan, Sascha og Simone, da man spørger dem til, hvorfor de er fans af tidens muligvis største popfænomen – det britiske boyband One Direction. Pigernes lovprisninger og anekdoter om bandet er så mange, at det er svært at holde styr på, hvem der siger hvad. Men sikkert er det, at de alle sammen har oplevet drengene ved deres danske koncerter tidligere på året, og at flere af pigerne mødte hinanden for et par uger siden, da en One Direction-butik åbnede i Field's. De havde ventet siden klokken tre om natten på, at butikken skulle åbne…

Hysteriet omkring One Direction er absolut til at tage og føle på denne onsdag aften foran Imperial-biografen på Vesterbro. Foran biografen har flere hundrede piger taget plads. Der er piger helt ned i syv-års alderen, som har hevet forældrene med i biografen og teenagepiger i høje stiletter, lårkorte kjoler og krigsmalingen på plads. Og så er der naturligvis billeder af One Direction-drengene over alt – på T-shirts, mobilcovers, tasker, postkort, punge og så videre.

For en gallapremiere på boybandets nye film går naturligvis ikke uset hen. Allerede i køen foran biografen bliver bandets sange skrålet, drengenes navne bliver skrevet i ansigterne og et skrig eller hundrede høres også jævnligt.

Dansk besøg og bare overkroppe
Alt det bliver selvfølgelig taget med ind i biografsalen, hvor selv manden, der skal introducere filmen dårlig nok kan færdiggøre en sætning for rent skrigeri – til sin egen åbenlyse morskab. Og skrigene vil da slet ingen ende tage, da først drengene dukker op på storskærmen.

I filmen "One Direction: This Is Us" følger vi drengene gennem tykt og tyndt, primært på deres verdensturné fra i år, der som nævnt lagde vejen forbi Danmark. Det var især danmarksbesøget, som Natasha, Rida, Catrine, Susan, Sascha og Simone var spændte på at se i filmen – ligesom de glædede sig til at se drengene i bar overkrop.

Og begge ting skete faktisk – naturligvis med gigantiske ekstase-følger i biografsalen. For man ser drengene overalt fra Japan til Mexico, og hvad det indebærer af kulturforskelle og spøjse oplevelser. Da et billede af Rådhuspladsen bliver vist, er mine trommehinder igen ved at springe. Ligesom det er ved at ske gentagne gange, hvor man ser drengene skifte tøj eller vågne op – i bar overkrop – i deres senge.

For vi kommer egentlig relativ tæt på Niall, Harry, Zayn, Louis og Liam i deres skøre dagligdag. Ud over at se dem i deres naturlige element – på scenen – ser vi dem også hjemme hos deres forældre, i tourbussen, til albumindspilninger, på fisketur, på gamle arbejdspladser og så videre. Men ligegyldigt hvilket element man oplever drengene i, er energien og glimtet i øjet det samme. For de drenge har sgu karisma og charme, så det batter, og det er tydeligt gennem hele filmen – selv for en, der ikke har skreget sit stemmebånd tyndslidt eller skrevet navne på kinderne.

Den britiske charme
For selvom One Direction på alle måder er et fuldstændig traditionelt boyband – fem drenge, der laver iørefaldende popmusik og har hver deres stil og personlighed – skiller de sig alligevel lidt ud. De er nemlig nede på jorden og tager konstant pis på hinanden. Man får fornemmelsen af, at de folk, der arbejder med dem, ikke er lige så skrappe og stramtantede, som andre måske ville have været.

Drengene får nemlig lov til at lave pis og være platte drengerøve, som de fleste andre drenge omkring de 20 år. De får lov til at danse grimt (hvilket de nærmest sætter en ære i), tonse rundt i golfbiler og på skateboard 10 minutter inden koncertstart – og i et ret sjovt klip klæder den tilsyneladende største spasmager, Niall, sig ud som en vagt, der går rundt og spørger fansene til en koncert, hvorfor de er vilde med One Directon – og fortæller, at han selv synes, de er noget lort.

Derfor er drengenes charme og uhøjtidelighed i høj grad filmens guldkort. Man kan simpelthen ikke lade være med at trække på smilebåndet af deres skøre påfund og glæder sig over, at de tilsyneladende stadig formoder at være fem almindelige drenge med jordforbindelsen i orden, selvom de befinder sig midt i poporkanens øje.

Man kan måske savne lidt mere dybde og eftertænksomhed fra drengene indimellem. Det kunne for eksempel være interessant at høre mere om deres opvækst, deres interesser, deres fremtidsdrømme, hvilket musik de er vild med, og ikke mindst – hvordan det er at være i deres sko på godt og ondt. Men mindre kan også gøre det, for underholdningsfaktoren er i top hele filmen igennem – også selvom mine trommehinder blev ret hårdt belastede undervejs.

"This Is Us" har premiere 28. august over hele landet.

Se masser af billeder fra forpremieren i GAFFAs gallerisektion

 

ANNONCE