Nyhed

Henrik Strube takker af som redaktør

Redaktør på Dansk Musiker Forbunds blad Musikeren har valgt at sige stop efter 25 år

Redaktør på "Musikeren", Henrik Strube, der har varetaget opgaven i 25 år, har valgt at stoppe per 1. januar 2014. Det sker i enighed med DMF, (Dansk Musiker Forbund), som udgiver bladet. Det gør han med 275 numre af magasinet bag sig. "Da jeg overtog ansvaret for Dansk Musiker Tidende i 1988 og omdøbte det til "Musikeren," var det sådan set dømt til succes. (…) Med al respekt for dem, der skabte det gamle blad, trængte det voldsomt til en opdatering til virkeligheden, for rock-, beat-, jazz-, folk-, world, pop-musikeren og den moderne, klassiske musiker  – al den musik, som gennemstrømmede samfundet. Det fik vi lavet om på – i stilen og indholdet," beskriver Henrik Strube i sin sidste leder i det nye nummer af "Musikeren."

DMF's formand Anders Laursen siger om afskeden: "Efter imponerende 25 år som redaktør af DMF's blad "Musikeren", hvor bladet er blevet bygget op til en høj standard, slutter Henrik Strube, men bevarer forbindelsen og samarbejdet med DMF inden for foredrag og oplysningsvirksomhed i relation til "Pas På Hørelsen". Fra første januar 2014 helliger Henrik Strube sig et liv med mere tid til foredrag, forfattervirksomhed, aktivt musikerliv med sine sange og sin omfattende aktivitet som historiefortæller. "

Om "Musikerens" videre skæbne siger Henrik Strube: "Når jeg nu giver stafetten videre, er der et par råd, jeg vil give med på vejen. For det første er det afgørende, at redaktionen har journalistisk frihed, og at det såkaldte armslængdeprincip gælder. Det er forudsætningen for troværdigheden og et levende og vedkommende blad. Friheden forvaltes selvfølgelig under ansvar."


Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal overtage Henrik Strubes plads.

64-årige Henrik Strube har en fortid som sanger, sangskriver og guitarist med 13 soloplader bag sig. Han debuterede i 1976 med albummet "Ven og Fjende", og hans seneste album er "Storybeat" fra 2008. I 1970'erne var han desuden medlem af gruppen No Name og kunstnerkollektivet Røde Mor. Han har endvidere skrevet to romaner i henholdsvis 1989 og 2011.

Henrik Strube har i en årrække lidt af tinnitus, som han har beskæftiget sig meget med professionelt i form af foredrag og en bogudgivelse.


ANNONCE