Nyhed

Pixies har atter fundet en bassist

Den NorthSide-aktuelle Boston-støjrock/pop/surf-gruppe har fået ny, kvindelig bassist

Hun hedder ikke Kim som de to foregående Pixies-bassister – Kim Deal, der spillede med i 27 år og Kim Schattuck, der kun fik tjansen i fem måneder, inden hun blev fyret i sidste måned. Den nye bassist hedder Paz Lenchantin og er kendt fra A Perfect Circle, Zwan og The Entrance Band. Hun skal med på næste års verdensturné, der bringer bandet forbi Aarhus til NorthSide Festival i Ådalen.

NME lavede i forbindelse med fyringen af Kim Schattuck en satirisk afstemning om, hvilken Kim folket mente skulle overtage rollen som bassist i Pixies. Blandt de virkelig gode bud var Kim Jong-Un og Kim Kardashian, mens et mere realistisk var Kim Gordon, tidligere sangerinde, bassist og guitarist i Sonic Youth.

Pixies har været aktive ad flere omgange. Først fra 1986 til 1993 og så igen fra 2004 til nu, hvor de senest gæstede Danmark i midten i november. GAFFAs anmelder Peter Lykke Madsen var overordnet begejstret for koncerten i Falconer Salen og gav den fem ud af seks stjerner under overskriften "En tour de force i støj og hits."

I oktober talte GAFFA med Pixies' sanger og sangskriver Black Francis, som udtalte følgende om at have en kvindelig bassist:

– Joey og Dave (Santiago og Lovering, lead-guitarist og trommeslager, red.) ville gerne have, at vi skulle have en kvindelig bassist igen (da Kim Deal gik ud, red.), for der er altid en spændende dynamik, når man har en kvindelig vokal som kontrast til min stemme. Også live sker der noget, når man har både mænd og kvinder på samme scene, fra før man overhovedet har spillet en tone. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men det er et af mysterierne ved mennesket.

Læs hele GAFFAs interview med Black Francis.

Pixies fuldlængde-debuterede med albummet "Surfer Rosa" i 1988 og fulgte undergrundssuccesen op med "Doolittle" året efter. Du kan finde billetter til NorthSide Festival via GAFFA Live.

NorthSide offentliggør i øvrigt nye navne i morgen, så hold øje med GAFFA.dk.

Pixies er i øvrigt aktuelle med en ny, tegnet musikvideo til sangen "Another Toe in the Ocean" fra deres "EP1" fra dette efterår. Se videoen nedenfor:

ANNONCE