Nyhed

Apparatjik til Danmark

Gruppen gæster Danmark til endnu et spektakulært live-show

Apparatjik, der består af medlemmer fra blandt andet Mew, Coldplay og A-ha spiller en koncert på Statens Museum for Kunst i København 3. maj.

Koncertfomatet bliver igen udfordret, når bandet indtager scenen på SMK. Supergruppen har ved tidligere lejligheder leveret deres særprægede liveshows på kunstinstitutioner som det prestigefyldte Serpentine Gallery i London og på Neue Nationalgalerie i Berlin. Og dansk publikum kunne for første gang opleve Apparatjik live på Orange Scene ved sidste års Roskilde Festival. 

Det bliver dog et markant anderledes koncertkoncept, der kan opleves på SMK. Kvartetten vil fremføre koncerten fra en særligt konstrueret kube, som gruppen har navngivet "The Light Space Modulator" med henvisning til den ungarnske billedkunstner László Moholy-Nagy og dennes banebrydende billedeksperimenter. Udover at indramme og iscenesætte gruppen under koncerten bliver kuben samtidig en katalysator for et spektakulært visuelt show, der sammenkæder et væld af lyde og billeder på kryds og tværs af kunst og populærkultur.


Apparatjik har et dansk islæt ved sanger og guitarist Jonas Bjerre fra Mew og tæller desuden Guy Berryman fra Coldplay, Magne Furuholmen fra A-ha samt svenske Martin Terefe, der har produceret for en lang række musikere, blandt andre Martha Wainwright, Train, Cat Stevens og Mary J. Blige. Apparatjik blev dannet i 2008 som et midlertidigt velgørenhedsprojekt, men har siden indspillet to album – "We're Here" i 2010 og "Square Peg in a  Round Hole" i 2012 – og givet liveshows verden over.

Apparatjik er på mange måder et eksperiment uden grænser. Sideløbende med deres musikkarrierer kører de fire medlemmer Apparatjik som et kollektivt og kreativt frirum, hvor nye grænser afprøves. Ofte i samarbejde med andre musikere, billedkunstnere, designere, teknikere og forskere. Musikalsk blander Apparatjik kortene, så tonerne veksler ind og ud mellem electropop, eksperimentalmusik og disko, altid iscenesat i et grænsefelt mellem performance og totalinstallation.

GAFFAs anmelder Finn P. Madsen tildelte koncerten på Roskilde Festival tre stjerner under overskriften "Visuelt superband med for meget form og for lidt indhold".


Koncerten foregår fredag den 3. maj klokken 22 på Statens Museum for Kunst.

Billetter kan købes fra i dag via billetlugen.dk

 


ANNONCE