Nyhed

Markante alternative folk/country-navne til Danmark

To bemærkelsesværdige folk-country-navne gæster Danmark med en cover-koncert

Amerikanske Bonnie "Prince" Billy og Dawn McCarthy hører til USA's fineste og mest respekterede navne inden for alternativ folk og country. Sammen gæster de nu Danmark, hvor de vil fortolke en række numre af The Everly Brothers. De to musikere gæster Den Grå Hal på Christiania 1. juni og det aarhusianske spillested VoxHall den 2. juni.

De to kunstnere har sammen netop udgivet albummet "What The Brothers Sang", der fortolker The Everly Brothers' sange. Nu kan man så opleve albummet præsenteret live. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann gav albummet fire ud af seks stjerner

Bonnie "Prince" Billy alias Will Oldham er lidt af en multikunstner, der foruden musik har beskæftiget sig med både film og foto – det er dog som sanger/sangskriver, at de fleste kender ham, og at han for alvor har opnået anerkendelse vidt og bredt. Manden har udgivet en enorm mængde album – først under diverse afarter af sit Palace-alias og siden 1998 som Bonnie "Prince" Billy. 

Bonnie "Prince" Billy gæstede sidst Danmark til en intim-koncert i Vega i 2010. Her gav GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen ham fem stjerner ud af seks og skrev:

"Bonnie Prince Billy sekunderet af The Cairo Gang leverede en smuk, smuk indfølt faderudfoldelse udi, hvordan lo-fi americana kan leveres helt enkelt, men meget virkningsfuldt. Fra det kraftfulde til det sagte. Fra det begejstrede til det melankolske."

Dawn McCarthy kender man fra bandet Faun Fables, som hun selv stiftede efter at have forladt New Yorks musikscene i 1997, hvor hun følte for at kombinere dét at rejse og skrive sange. Hun er kendt for sine meget engagerede koncerter, der også rummer teatralske elementer.

Billetsalget starter den 22. februar og foregår via GAFFA Live og VoxHalls hjemmeside

ANNONCE