Nyhed

Dagbog om teaterkoncerten The Raven kapitel 4

Komponist Johnny Stage fortæller om forberedelserne til teaterkoncerten med Claus Hempler i hovedrollen

Se flere billeder fra forberedelserne i GAFFAs gallerisektion.

Fredag den 11. og lørdag den 12. januar spiller teaterkoncerten "The Raven" på Københavns Musikteater. Teaterkoncerten har Claus Hempler, Anne Vester Høyer og Julia Schmidt i hovedrollerne og byder på nyskrevne sange med forlæg i digte af den  amerikanske forfatter Edgar Allan Poe (1809-1849). Begge spilledage er i øvrigt udsolgt.

GAFFA har fået komponisten og musikeren Johnny Stage til at skrive dagbog om forberedelserne til teaterkoncerten. Prøverne og dagbogen starter fredag den 4. januar i Københavns Musikteater i Kronprinsensgade 7 i det indre København.

I hovedrollerne: Claus Hempler, Anne Vester Høyer og Julia Schmidt.
Musikere: Johnny Stage, Ida Bach Jensen og Henriette Groth.
Instruktør: Anders Lundorf. Musikalsk instruktør: Allan Klie.
GAFFA-dagbog og fotos: Johnny Stage.

DAGBOG #4

Brunsviger eller kokain på Victor :


Onsdag d. 9.1. Og det er Scott Walkers fødselsdag... så er det sagt!

Har hørt "Bish Bosch" non-stop siden den udkom, og hvis der er nogen som har påvirket mit arbejde som komponist ved denne forestilling, så er det Scott Walker. Ingen formår at være så uhyggelig som ham, helt uden brug af omvendte kors, tribal tattoos og flyvende V-guitar. Samtidig skriver han med en stor smerte og poesi at det er grædsommeligt smukt, og har han sgu tilmed danske rødder!! Scott boede i København i sluttresserne/ starthalvfjerdserne og fik guddødemig en datter (Lee), som jeg, uden at vide det, tilfældigt mødte tilbage i '95 på Hard Rock Café.

Glemmer at stå af på Nørreport, så metroen triller videre mod Kongens Nytorv der alligevel er same-same i afstand, men dog en mere "posh" rute at gå. Jeg kommer i tanke om Claus Hempler der havde fødselsdag i fredags, men ikke kunne komme til prøver pga. sygdom. Han er vist oprindeligt fra Odense hvor de alle æder brunsviger fra morgen til aften, så jeg tænker at han sikkert vil blive glad for sådan en fra John Holmes-bageren. Slukøret går jeg ud af døren fra baw'eren, ingen brunsviger i denne ende af byen?????

Vil dog nødigt skuffe Claus, så jeg tænker at invitere ham på kokain og champagne på Victor til frokost i stedet, det er osse mere bohème-agtigt.

John + John = Trio Bodega:

De første to timer starter med kun at øve selve musikken og prøve diverse lyde og instrumenter. Vi ender op med at have rundet både John og John (Cale og Mogensen), sådan i en slags inspirations-agtig spændvidde. Jeg foreslår Ida og Henriette at vi faldbyder os selv under navnet "Trio Bodega" hvor vi backer semi-kendte sangere på skumle bæverdings rundt omkring på byens brokvarterer. Der er helt sikkert ingen penge i det, men det gi'r go' streetcred og billige points hos Enhedslisten-typer.

Vi har efterfølgende en længere pause hvor pigerne i garderoben venter Dolph Lundgren. Scenografen og kostumieren har brugt det meste af formiddagen på at ringe rundt til "De hvide bude" for at skaffe en passende mængde hvid spraytan, der kan forvandle mig til en bleg narko-junkie når vi skal optræde. Verdensherredømmet, instruktørerne Anders og Allan eller "Die AA" kræver en gennemspilning med kostumer. De herrer er blevet mere og mere resultatorienterede at de kunne snildt kunne lede en større supermarkedskæde eller hjælpe Stein Bagger i gang igen med deres massive krav. Måske en lille klimaændring også kunne komme på tale, nu da de har fat i den tunge ende...?

Forhindringer og moderne buddhisme:

Undervejs i gennemspilning oplever vi alle et eller andet som skal rettes ind. Det kan typisk være alt fra tøjskift til reaktion på rette replik. Ofte kan man tænke alt fungerer og intet kan ramme en, for så lige pludselig at vende, som skrevet i alverdens religionsforstyrrede bøger. Siden jeg i går hånede lydguru Fader Erik for hans fortalen for hippie-stenaldermad med efterfølgende slige trang og falden i slikpusherens ubarmhjertige fælde, har stemningen ikke været den samme. På hans mixerpult opdager jeg et par reklamevisitkort der afslører at han overvejer buddhistisk meditation oven på disse ongoing hårde strabadser med "Bodega Trio & Die AA".

Som straf har han lagt fælder ud, i form af diverse tykke kabler, netop der hvor mine flamenco-hæle ellers trygt er placeret. Hvad han måtte have lagt ud af vejsidebomber og hård isenkram for de kære instruktører, må tiden og denne dagbog vise...

ANNONCE