Nyhed

Dagbog om teaterkoncerten The Raven kapitel 5

Komponist Johnny Stage fortæller om forberedelserne til teaterkoncerten med Claus Hempler i hovedrollen

Se flere billeder fra forberedelserne i GAFFAs gallerisektion.

Fredag den 11. og lørdag den 12. januar spiller teaterkoncerten "The Raven" på Københavns Musikteater. Teaterkoncerten har Claus Hempler, Anne Vester Høyer og Julia Schmidt i hovedrollerne og byder på nyskrevne sange med forlæg i digte af den  amerikanske forfatter Edgar Allan Poe (1809-1849). Begge spilledage er i øvrigt udsolgt.

GAFFA har fået komponisten og musikeren Johnny Stage til at skrive dagbog om forberedelserne til teaterkoncerten. Prøverne og dagbogen starter fredag den 4. januar i Københavns Musikteater i Kronprinsensgade 7 i det indre København.


I hovedrollerne: Claus Hempler, Anne Vester Høyer og Julia Schmidt.
Musikere: Johnny Stage, Ida Bach Jensen og Henriette Groth.
Instruktør: Anders Lundorf. Musikalsk instruktør: Allan Klie.
GAFFA-dagbog og fotos: Johnny Stage.


DAGBOG #5

Ørerens med Nazi girlfriend :


Torsdag d.10.1. Kun 45 minutter inden jeg skal ud af døren, tikker et nyt nummer ind i drop box'en med en besked fra Henriette om at vi lige skal lære denne lille låt, inden vi mødes. Den ene halvdel af "Die AA", Allan, smed et nummer på porten i går, med beskeden "skriv lige et nyt til imorgen" og da jeg i forvejen havde leveret over 27 til projektet, hvoraf de 22 udkommer i morgen på cd (og kan købes ved forestillingen begge aftener, iøvrigt) synes jeg flaskehalsen måtte pege på en af tøsetøserne. Det blev så Henriette der tog stafetten og gav den jazz. Et dokument med hieroglyffer, der sandsynligvis kunne forveksles med opskriften på en atombombe, var vedhæftet, men kunne ikke åbnes af applikationen i dropbox, sikkert som følge af indholdet: too many notes!

Jeg når at lytte skitsen igennem over kaffe nr. 23 før jeg skal under jorden og ind mod centrum. Al musikken fra disse dages arbejde fylder efterhånden en del på den indre harddisk, og det er på godt og ondt nogle gange skal der bare renses hårdt ud, nulstilles så at sige, og kun éen kan gøre jobbet virkelig ordentligt; "The Cleaner": Iggy Pop, i dag får han lov at prøvesprænge mine trommehinder med "Nazi Girlfriend" hele vejen i metroen til Kgs. Nytorv.

Meyer's Eye Candy:

Har fundet ud af det er meget mere bekvemt at gå igennem Magasin direkte fra metroen, masser af "eye candy" (sprøde pigebørn) og høj temperatur, så det er nærmest bare at slå telt op og flytte ind. Opdager at Mad & Svin har givet en flig af teltpladsen i kælderetagen til Meyers bageri. Så står Claus Meyer der i baglokalet hele natten og ruller dej til brunsvigere måske ? Sørme så, om der ikke ligger en stribe og soler sig i disken, og en gudesmuk chica, jeg om få år kunne være far til, spørger "Hvad ska' det være?"


Jeg bliver af rent professionelle og arbejdsmæssige årsager nødt til at holde mig til det der står på indkøbssedlen: 2 brunsvigere (en til Hempler, en til mig), men lover at komme tilbage og fri til hende, når premieren er overstået. Brunsvigerne forekom en smule blege, da de lå der og iagttog sceancen, men da min kommende kone rækker mig posen, føles det helt rigtigt - rigtig tungt. En brunsviger skal være tung, og oven på en kaloriefattig frokost på Victor i går, bliver det godt med noget sul. Hempler er henrykt og fortæller, han intet andet spiste som barn og giver denne 10 stjerner og skærer halvdelen ud som han deler graciøst med holdet.

Spøgelser og skakmaskine:


Med spredte prøver, pauser, sminke, mad, kaffe, befalinger, ændringer er der stadig ingen som har grædt, følt sig mobbet eller virkelig udenfor. Der hviler en god stemning på holdet og i huset. Det siges at det spøger i den gamle loge, en historie om en gal mand der skar halsen over på sin hest og gemte hovedet oppe på loftet. Der skulle efter sigende blive isnende koldt et bestemt sted på loftet, der hvor man nogle år senere fandt hestens ejer, muret inde med resten af hestekroppen i et hulrum.

Vi har i dag besøg af Poe-selskabet, som er en samling Poe-nørder der udover at overvære prøverne også velvilligt stiller diverse rekvisitter til skue i teatrets foyer. En eksakt kopi af skakmaskinen fra "Maelzels Chess Player" var dog for tung at bakse op ad trapperne til teatret, så vi nøjes med mindre effekter. Selskabet overværer henrykt prøverne og dokumenterer flittigt. Der er for længst dundrende udsolgt til de kun to forestillinger som teatret har sat op, men som man siger, "keep 'em hungry", og vi skal gøre vores ypperste til ikke at skuffe.

Knæk og bræk, i morgen går det løs...


ANNONCE