Nyhed

Helsinki Poetry: Vi laver Danmarks mest grænsebrydende musikvideo

Elektropopduoen er taget på gonzo-optagelse i Saigon i Vietnam

Miami, Tokyo, Manchester, men først Saigon. Den danske elektropop-duo Helsinki Poetry er taget af sted på første del af det, de beskriver som en musikvideo-odysse, der ligesom deres kommende debutalbum "Transport" skal formidle grænsebrydende stemningsindtryk fra storbyer kloden rundt.

Den første video hører til nummeret "Saigon" og skal skydes i byen med samme navn, hvor Helsinki Poetry har sat sig for at finde og filme de smukkeste og vildeste oplevelser, en dansker kan opdrive i Vietnam.

– Vi vil gerne lave en gonzo-inspireret musikvideo, der fortæller historien om vores tur til Saigon, så vi har aftalt med GAFFA, at vi sender en videodagbog hjem til deres site, hvor vi viser noget af det materiale, vi får filmet, og fortæller om vores idéer til videoen. Vi ved selvfølgelig ikke helt, hvad vi faktisk får mulighed for at optage, men vi afviser intet på forhånd. Hvis vi kan komme til vietnamesisk bryllup og spille støjpop, så gør vi det. Hvis vi også kan betale os fra at skyde en ko, så gør vi begge dele, siger Ebbe Frej, der er står for produktionerne i Helsinki Poetry.


– For os er Vietnam et land, der besidder en enorm eksotisk skønhed og en moderne historie præget af krig, vold og en rivende udvikling. Vi skal lave en video, der viser de ekstreme poler af et tosidet land. Vi skal se, hvad vi kan slippe af med, uddyber forsanger Rune Vigil Nielsen.

Med sig på turen har Helsinki Poetry videoinstruktør og kameramand Troelz Schmidt.

Helsinki Poetrys videodagbog kan følges på GAFFA.dk fra søndag den 13. januar 2013.


Kontrasterne styrer

Alt, hvad Helsinki Poetry laver, er ifølge Rune Vigil Nielsen og Ebbe Frej inspireret af energien mellem to ting, der står i kontrast til hinanden.

– Vi bruger kontrasterne rigtig meget, og på en eller anden måde kommer det altid til at virke, så tingene går op i en højere enhed. I virkeligheden er vi ikke enige om særligt meget musikalsk. Men vi er enige om, at vi skal dyrke de uenigheder, siger Ebbe Frej, der beskriver sig selv som den mørke del af Helsinki Poetry og Rune Vigil Nielsen som den lyse.


Det lille lydstudie Petit Surprise Studio på Vesterbro er rammen om Helsinki Poetry. Rune Vigil Nielsen og Ebbe Frej har siddet side om side i Petit Surprise Studio og indspillet albummet "Transport", der bliver udgiver gennem Mermaid Records den 1. marts 2013. Alle numre er opkaldt efter internationale storbyer.

Den første single fra albummet transport hedder "Marseille" og lå på P3's alternative hitliste det elektriske barometer i otte uger i efteråret 2012.

Rune Vigil Nielsen har i øvrigt en fortid som sanger i hedengangne The Late Parade, og Ebbe Frej har spillet trommer i ligeledes bortgåede epo-555. Derudover har han spillet sammen med blandt andre My Evil Twin og Lise Westzynthius.


Da Helsinki Poetry spillede på Roskilde Festivals Pavilion Junior-scene i 2012, uddelte GAFFAs anmelder Mikkel Drejer Bertelsen fire stjerner og skrev blandt andet:

"Bandet Helsinki Poetry spillede en sikker og god koncert under Roskilde Festivals warm up. Deres optræden bød på alt fra disc'et dansabel pop til storladen synthrock – ofte i samme nummer."

Se et interview med Helsinki Poetry fra Roskilde Festival 2012 på GAFFA TV:


ANNONCE