Nyhed

MØ klar med sin første single

Den internationalt roste sangerinde og sangskriver udsender sin første officielle single i dag

Den internationalt roste danske sangerinde og sangskriver MØ er klar med sin første officielle single, "Glass", der udkommer i dag.

24-årige MØ – med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted – er oprindeligt fra Odense og huserede i flere år i undergrunden som en del af det anarkistiske pigeelektropunkband Mor. Da de begyndte at eksperimentere med beats, tog hun de overskydende produktioner og legede videre med dem på egen hånd. Det hele tog ekstra fart, da hun blev booket til at spille på Spot Festival 2012, hvor hun mødte produceren Ronnie Vindahl (Boom Clap Bachelors med flere), som var med til at forme udtrykket. I løbet af efteråret skabte MØ en del opmærksomhed med nummeret "Pilgrim" hos den engelske avis The Guardian og det amerikanske musiksite Pitchfork.
 
"Glass" rummer ingredienser fra soul, urban og pop og elementer af både det organiske og elektroniske.
 
– Den er meget bastung, men også meget sart, siger MØ. – Den handler om at blive ældre og frygte, at man ikke når det hele. Titlen "Glass" symboliserer den skrøbelighed, man har, når man befinder sig i sådan en overgangsfase. Der, hvor man skal finde sig selv på ny.
 
"Glass" er skrevet af MØ og produceret af Ronnie Vindahl og Eloq. MØ startede selv med at indsynge a cappella-spor, og derefter byggede Vindahl og Eloq (Kidd med flere) lyden op omkring hendes vokal. Singlen er den første fra MØ, siden hun fik skandinavisk kontrakt med Sony Music.
 
MØ optrådte sidste år ved den toneangivende festival CMJ i New York og spiller ved upcoming-festivalen Vegas Udvalgte 25. januar. Læs et nyt GAFFA-interview med MØ her.

MØ udgiver sit debutalbum i løbet af 2013.

Hør "Glass" på Spotify.

ANNONCE