Nyhed

Fanø Free Folk Festival offentliggør årets program

Den lille festival tilføjer samtidig en række nye navne

Med plads til blot 150 gæster og med beliggenhed i den lille landsby Sønderho på Fanø byder Fanø Free Folk Festival for fjerde år i træk velkommen. Festivalen har som sædvanligt folkemusikken som udgangspunkt, men med plads til både rock, avantgarde, improvisation og tværæstetiske eksperimenter. I dag offentliggør Fanø Free Folk så det samlede program, der byder på tre dages musik og over 20 koncerter. 

Blandt de internationale navne kan nævnes det irske musikerkollektiv United Bible Studies. Med deres blanding af pastoral folk og psykedeliske klange er United Bible Studies, der blev dannet i Dublin i 2001, blevet set som en arvtager til navne som Fairport Convention og Incredible String Band. 

Festivalen byder også på franske Léonore Boulanger, der med sit omrejsende band skaber en forbindelse mellem gademusik, lydpoesi, folk og fri improvisation. Léonore Boulanger finder blandt andet sin inspiration i den franske oulipo-bevægelse og synger på både fransk, tysk og imaginære sprog.


Sønderho er kendt for sin egen unikke folkemusiktradition, Sønderhoningen. Det vil blandt andet være repræsenteret ved Lars Skinnebach, der i møde med trommeslager Kresten Osgood (som er årets modtager af Ken Gudman-prisen) og Dodebum skaber et nysgerrigt møde mellem poesi, impro, folk og jazz. 

Fanø Free Folk Festival byder desuden på en særlig festival-version af anmelderroste Mouritz/Hørslev Projektet (billedet) med musiker Mads Mouritz og digter (og tidligere Sønderho-beboer) Lone Hørslev.

Festival line-uppet ser således ud:


Áine O'Dwyer (IR)

Bilal Irshed Trio (PS/CU/DK)

Det yderste hav


Distortion Girls

Eric Chenaux (CA)

Global Guaranty Orchestra


I Underlandet (SE)

Jeppe Højgaard

Kamilla Kovacs (DK/HU)


Léonore Boulanger (FR)

Mouritz/Hørslev Projektet - FFFF special edition

Nu & Apa Neagră (RO)


Own Road

Plinth (IR)

Raising Holy Sparks (IR)


Skinnebach/Osgood/Dodebum

Steffen Basho-Junghans (DE)

Svarte Greiner (NO)


Taiga Taiga (UK/DK)

Tales of Murder and Dust

United Bible Studies (IR)


Billetsalget er i gang og kan købes via Nembillet.dk. I det omfang der er plads, vil der også blive solgt éndagsbilletter i døren.

 

ANNONCE