Nyhed

Ice Cream Cathedral: ”Det er nærværet, der betyder noget”

GAFFA har talt med den unge gruppe om forskellen på at spille på Roskilde Festival og Musik I Lejet

Ice Cream Cathedral fik i år æren af at åbne Pavilion Junior-scenen på Roskilde Festival, hvor de indhyllede over totusinde mennesker i deres såkaldte space-pop. I går spillede trioen for et knap så stort publikum til den lille nordsjællandske festival Musik I Lejet, nærmere betegnet var publikumsmængden omkring en tiendedel. Efter koncerten tog GAFFA en snak med gruppen om forskellen på de to koncerter.

I har netop spillet på Roskilde. Hvordan var det?

Anja: Det var en stor, stor oplevelse og noget vi havde glædet os og øvet os rigtig meget frem til. Det var ligesom et vendepunkt for os!
Anders: Ja, en kulmination af en helvedes masse arbejde – på flere fronter: både musikalsk og pr-mæssigt. Så det var kulminationen af mange måneders intenst arbejde, fordi vi gør alting selv.

Er det det største, at I har oplevet som gruppe hidtil?

Alle: Ja! Indtil nu i hvert fald. 

Nu spillede I i nogle helt andre rammer i dag, og for en del færre mennesker. Hvordan vil I beskrive den forskel?

Anders: Tidspunktet var jo nogenlunde det samme. Rent faktisk spillede vi senere her på Musik I Lejet end på Roskilde. Men når man spiller sådan noget musik, som vi gør, så kan man godt have en tendens til at ønske, at der er lidt mere dunkelt, som der også var i Pavilion Junior-teltet. Det er bare noget andet at spille ved højlys dag (Ice Cream Cathedral spillede i et åbent og fuldt oplyst telt til Musik I Lejet, red.).
Anja: Med hensyn til det med publikum, så synes jeg efterhånden ikke, at det betyder så meget, hvor mange mennesker, der står og kigger på en. Selvfølgelig betyder det noget, men om der er et hundrede eller tusinde, det kan egentlig være det samme. Det er grundstemningen, der kan være den udfordrende. For eksempel spillede vi på en strand i dag, hvor stemningen var meget "loose", men på den anden side var der heller ikke de samme store forventninger til os. På Roskilde er man en del af noget meget stort: "Roskilde Rising" (Roskilde Festivals initiativ, der hjælper upcoming-bands på vej, red.). , og som nyt band har man derfor en masse, man skal bevise. Men det er setting og stemning, der er altafgørende for vores oplevelse som band.

Hvad er så det fedeste – koncerten med den loose-stemning eller koncerten med de mange forventninger?

Alle: Det er svært at fremhæve det ene frem for det andet!
Kristian: Der er ingen tvivl om, at Roskilde var en vild oplevelse, og at opleve den store respons, der er, når man spiller for så mange mennesker. Man får en helt masse igen. Men samtidig, når man er her, og der er så god en stemning som der var til koncerten i dag, så synes jeg også, at man får en masse igen, bare på en anden måde. Det er to forskellige oplevelser.
Anders: Jeg tror det havde været en helt anderledes oplevelse i dag, hvis publikum ikke havde været nærværende, for publikum var meget nærværende! Det var de også på Roskilde, men igen: på en anden måde. Eksempelvis så var publikum rigtig meget klar på koncert og fest på Roskilde, og rigtig meget klar på det første band, som vi jo var, men i det her tilfælde har de været på festival nogle dage, så man kunne godt have frygtet en flad stemning. Heldigvis var de dog ligeså nærværende som på Roskilde, bare på en anden måde. Men ja, nærværet var der og det er det, der betyder noget. Det er det vigtigste! - om der så er tusinde eller hundrede mennesker.

Nu er næste stop Smukfest, New Note Festival og Musikdagen. Er der en af koncerterne I ser specielt frem til?

Anja: Jeg glæder mig Skanderborg, for jeg har aldrig været der. Vi har kun hørt om det fra Anders, fordi han er fra Jylland, og er vokset op med Skanderborg Festival!
Anders: Ja, det bliver et glædeligt gensyn. Jeg glæder mig dog vildt meget til New Note, da det er en meget spændende ny festival, fordi de har trukket så mange upcoming-navne og så mange store navne i én og samme festival. Jeg er ikke sikkert på, at jeg forstå deres koncept, men det lyder virkelig spændende og broget.
Kristian: Og så bliver Musikdagen jo bare mega hyggelig! Nok meget ligesom her, og også en rigtig fed location.

Som det fremgår ovenfor er det muligt at opleve Ice Cream Cathedral yderligere tre steder henover sommeren:
5.8: Smukfest, Skanderborg
9.8: New Note Festival, Hillerød
10.8: Musikdagen, København

Find billetter via billetto.dk og GAFFA Live. Det er gratis at deltage i Musikdagen.

ANNONCE