Nyhed

Chvrches til Danmark

Den hypede skotske elektropoptrio gæster landet til efteråret

Glasgow-trioen Chvrches hitter i øjeblikket med elektropop-nummeret "Recover" og er allerede udvalgt af mange musikmedier som et af årets store, nye navne. Blandt andet har GAFFA udvalgt dem til listen over ""De bliver store i 2013". Nu gæster gruppen så Danmark, når de den 29. oktober kan opleves live i Lille Vega.

Trods v'et udtales navnet "Churches". Den særprægede stavemåde skyldes, at bandet har valgt at bruge et romersk "u" for at skille sig ud i internetsøgninger, når kommende fans skal finde frem til dem. 

Den skotske trio består af den unge sangerinde Lauren Mayberry samt Iain Cook og Martin Doherty, der begge spiller keyboards og synger. De tre fandt sammen i Glasgow i 2011, da Cook og Doherty spurgte Mayberry om at lægge vokal på nogle af deres numre. Alle tre var så glade for resultatet, at det blev starten på Chvrches og deres debut-ep "Recover". Nu arbejder bandet på deres kommende fuldlængedebut.


Chvrches blev sidste år udvalgt til at turnere med det amerikanske indiepop-band Passion Pit, hvilket fik det amerikanske publikum til at få øjnene op for den skotske trio. Bandet indledte 2013 med at turnere i USA, hvor de blandt andet spillede live på SWSX, og i løbet af sommeren har Chvrches fået æren af at varme op for deres egne idoler i selveste Depeche Mode på en række af europæiske koncerter – dog ikke i Danmark. Det tager de nu revanche for, når rammer landet til efteråret.

Forsalget starter den 31. maj klokken 10.00 via Vegas hjemmeside. 

ANNONCE