Nyhed

Gratis dansk rock i københavnsk amfiteater

Det bliver en dag i den dansksprogede rocks tegn, når Bellahøj Amfiteater åbner op for arrangementet ”En sommerdag i Bellahøj”

I udkanten af København finder man Bellahøj. Bydelen, der ellers primært er kendt for sin store politistation, kommer lørdag den 8. juni til at huse et nyt udendørs koncertarrangement: "En sommerdag i Bellahøj". På denne dag bliver nogle af den dansksprogede rocks vigtige navne samlet i Bellahøj Amfiteater som en hyldest til sommeren og det danske sprog. Blandt de optrædende findes Niels Skousen, Folkeklubben, Mads Mouritz & Hælerne, Gasblå og Mellemblond. 

Sidstnævnte band, Mellemblond (billedet), er den indirekte årsag til, at arrangementet fik sin fødsel. Ideen til koncerten opstod nemlig under optagelserne til musikfilmen "Mellemblond", hvor instruktør Jesper Ravn Nielsen indspillede en koncert med bandet på netop Bellahøj Amfiteater. Musikvideoen til Mellemblonds "Elastisk" er ligeledes affødt af disse optagelser. Se videoen nedenfor.

Kvintetten Mellemblond udgav for bare to måneder siden deres andet album "Lysvågen". GAFFAs anmelder Michel Jose Gonzalez gav pladen fem ud af seks stjerner og skrev følgende om den: "Danske Mellemblond er noget for sig. De står bag noget af den mest autentisk klingende dansksprogede rock og rul herhjemme med kraftige nik til 60'ernes og 70'ernes mere syreglade æstetiske udtryk," og konkluderer: "Lyt, lyt, lyt nu derude og få en dansksproget musikalsk oplevelse af de store! Fremragende, simpelthen!". 


Imellem de bands, der skal spille til "En sommerdag på Bellahøj", vil der være nogle poetiske indslag, der kommer til at inkludere både en manuskriptforfatter, en lyriker og en sprogakrobatisk reggae-duo.

Arrangementet,  der byder på noget til børn såvel som voksne, finder sted klokken 15-23 lørdag den 8. juni og er ganske gratis. Se mere om arrangementet, og det fulde line-up, på dets Facebook-side.

Mellemblonds "Elastisk":

ANNONCE