Nyhed

Guide: Pinsens bedste koncerter

GAFFA har udvalgt 15 koncertoplevelser til den forlængede weekend

Der er forlænget weekend grundet pinsen, og derfor er der også rig mulighed for at peppe miniferien lidt op med et par musikalske oplevelser. GAFFA har udvalgt 15 stykker rundt om landet. 

FREDAG

 


København:

Loppens 40 års fødselsdag, Christiania, fra klokken 16.00

Spillestedet fejrer sit jubilæum med en to dages musikfestival, hvor de har fundet bands, som leverer musik fra de forskellige årtier, hvor Loppen har eksisteret. Af de optrædende kan nævnes The Sandmen, Burnin Red Ivanhoe, Dixone, EaggerStunn, Christian Hjelm, Fastpoholmen og Tue Track. Tjek hele programmet på www.loppen.dk. Nå ja, og så er det ovenikøbet gratis.


Nils Bech & Slincraze, Global Copenhagen, klokken 21.00

I anledning af Norges nationaldag hylder Global, Roskilde Festival og Brøchner Hotels den alternative norske musikscene med to af broderlandets fremadstormende stjerner. Den norske sanger og performancekunstner Nils Bech befinder sig i grænselandet mellem kunst, kompositionsmusik og pop. Nils Bech udgav i 2010 debutalbummet "Look Back" og fulgte i år op med nummer to, "Look Inside". Han har spillet overalt i verden, ligesom han er at finde på årets Roskilde Festival.

Nils Rune Utzi, bedre kendt som SlinCraze, er en samisk rapper fra Finnmark – det allernordligste Norge. Til trods for sin unge alder, kun 22 år, har SlinCraze allerede markeret sig på den norske hiphop scene, hvor han har spillet og optrådt med flere af Norges største rappere. Og ikke at forglemme en arkitisk hiphop-optræden for den Norske konge, ved dennes 70 års fødselsdag. Når han går på scenen på Global, er det både med tilten som "årets samiske artist" i ryggen og som modtager af RAMP-stipendiet og dertilhørende 250.000 kr.


Bring Me The Horizon, Amager Bio, klokken 21.00

Det unge Sheffield-band Bring Me the Horizon åbnede med 2010-albummet "There Is a Hell, Believe Me, I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret" op for en ny fase i deres karriere. På albummet gjorde de fem briter op med den simple deathcore-lyd, der prægede deres to første albums og erstattede den med en mere progressiv rocket tilgang til sangskrivningen. Samtidig udvidede de deres udtryk med keyboards, grandiost kor og sågar klassiske samt symfoniske elementer. I 2011 spillede de en meget omtalt koncert på Roskilde-festivalen, og nu vender de altså tilbage til Danmark og det bliver med den nye plade, "Sempiternal", i bagagen. 

Kaka, Lille Vega, klokken 21.00


Som 10-årig skrev han sine første sange, og efter mødet med den danske dancehall-dronning Natasja i 2005 var han ikke i tvivl om, at det var musikken, han ville satse på. Og det var netop som support for dancehall-sangerinden, at Kaka fik sin scenedebut. Efter i flere år at have arbejdet med musik i den danske undergrund kom Kaka i 2011 pludselig på alles læber. Det skete, da han medvirkede på Wafandes store hit "Gi' Mig Et Smil" fra 2011. I år udkom så hans selvbetitlede debut-ep, der er produceret af Pharfar og Fresh-I, hvor numrene "Bang Bang (Reggaejam) og "Gi' Mig Et Smil" kommer fra.

TV-2, Fredagsrock i Tivoli, klokken 22.00

TV-2 har fejret 30 års jubilæum med turneen "Bag duggede ruder - 100 sange på 180 dage". På 180 dage har TV-2 rejst landet rundt og spillet deres sange fra 80'erne, 90'erne og 00'ernes bagkatalog. Den 17. maj er dag 180 nået. Når TV-2 går på scenen til aftenens Fredagsrock, bliver det derfor til den ultimative afslutningskoncert på en omspændende turné. Her vil det aarhusianske band spille numre fra 00'er-udgivelserne "De første kærester på Månen", "For dig kunne jeg gøre alting" og "Showtime".


Nosaj Thing, Pumpehuset, klokken 22.00

Den L.A.-baserede elektroniske musiker Nosaj Thing er i fuld gang med sin Europaturné, der blandt andet fører ham til Pumpehuset i København den 17. maj og Atlas i Aarhus den 18. maj. Bag Nosaj Thing finder man den talentfulde producer Jason (Nosaj stavet bagfra) Thung. For Nosaj Thing er det elektroniske undergrundsmiljø ikke ukendt, da han selv i en alder af 12 år startede med de basale produktioner på sin computer - noget, der hurtigt greb om sig. Efter ep'en "Views/Octopus" fra 2006 fik pladeselskaberne for alvor øje på det unge talent, og det sikrede Nosaj en pladekontrakt med det anerkendte selskab Alpha Pup Records. Efterfølgende udgav Jason i 2009 debutalbummet "Drift", og sidste år var han klar med den anmelderroste opfølger "Home". Nosaj Thing spiller også på Atlas i Aarhus 18. maj.

Odense:


Go Go Berlin, Kansas City, klokken 21.00

Den fremadstormende aarhusianske rockgruppe Go Go Berlin (billedet) kunne tidligere på måneden opleves til årets Spot Festival, hvor de af GAFFA fik fem stjerner for deres underholdende, velspillede og medrivende rock'n'roll-show. Gruppen har netop udsendt første single "Raise Your Head" og er allerede booket til 80 koncerter i 2013, herunder en lang række festivaler såsom Roskilde Festival, Smukfest, Nibe Festival og Jelling Festival. 

Aalborg:


Cæcilie Norby, Skråen i Nordkraft, klokken 20.00

Den danske sangerinde Cæcilie Norby udsendte i april sit 10. soloalbum, der var fortolkninger af sange af blandt andre Waits, Dylan, Cohen, Soundgarden, Nine Inch Nails og Creedence Clearwater Revival. Det nye album er indspillet på såkaldt gammeldags facon, ifølge Norby, hvilket vil sige gennem liveindspilninger og improvisationer. Lyden kalder hun for "farverig inter-europæisk jazz" og det er netop dét album, du kan høre denne aften.  

Fredericia:


RebekkaMaria + The Hymnboy, Det Bruunske Pakhus, klokken 21.00

Jonas H. Petersen, bagmanden fra Hymns From Nineveh, sætter sig atter under sit alias The Hymnboy for at krydse musikalske klinger med sangerinden RebekkaMaria. Sangene, publikum har i vente, er nye arrangementer af de tos respektive bagkataloger. Her fremføres sangene med vokalerne i centrum, sårbart, intimt og i akustiske folk-fortolkninger. Ved deres optræden på sidste års Spot Festival gav GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt koncerten fem stjerner og skrev "… det var lutter englelyd. Jeg kunne sagtens have klaret lidt mere."

Næstved: 


Maria Timm Band, Vershuset, klokken 21.30

Maria Timm debuterede i 2007 med band under eget navn, og allerede i 2008 blev førstesinglen "Dirty Place" Ugens Uundgåelige på P3. Hun er nu aktuel med sit andet soloalbum, "I Come Undone". Hun har netop spillet på årets Spot Festival, hvor GAFFA gav hende fem stjerner og ordene: "Maria Timm viste lørdag aften sammen med bandet, at hendes musik kan noget helt andet live, end når man lytter til udgivelserne. Det var forfriskende at se, hvor meget de legede med musikken og hyggede sig på scenen, men samtidig også var der for publikums skyld."

LØRDAG

Aarhus:


g>

Aarhus Vocal Festival, Musikhuset Aarhus, heldags

Aarhus Vocal Festival sætter, som navnet antyder, fokus på vokalen i form af forskellige genrer inden for kormusik. Her vil blandt andre Nabiha, Eivør og DJ Static indgå i kor-samarbejder med deres egne musikalske bagkataloger. Også regulære korgrupper som Vocal Line, Voxnorth og Sono optræder. Festivalen varer både lørdag og søndag og inkluderer også workshops og coaching timer. Se mere på www.aavf.dk.

Odense:


>Pil & Liv, Dexter, klokken 21.00

Søsterduoen Pil og Liv stak stemmerne og en akustisk guitar frem i den danske musikverden i 2011, og i 2012 udgav de debutalbummet "Hangovers", der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann, der skrev: "Søstre albumdebuterer med en fin omgang indiepop af den folk-inspirerede slags og har begået et nydeligt og eftertænksomt debutalbum, der først og fremmest med sine mange mol-akkorder og mørkt slagne lyrik fremstår gennemført i sin evindeligt tyste tristesse."


ent/90753">Boho Dancer, Posten, klokken 21.00

De tidligere KarriererKanon-vindere Boho Dancer har allerede har vundet en UMA for Best Alternative Act og været nomineret som Årets Talent til DMA Folk-prisen, og udgiv i april deres officielle debutalbum "Gemini". Trekløveret, der består af sangerinde og guitarist Ida Wenøe i front, trommeslager Asker Bjørk og bassist Simon Murh, har allerede spillet et hav af koncerter på dansk og international grund. De har besøgt festivaler som Spot, NorthSide, Reeperbahn og Berlin Music Week, bare for at nævne et par stykker. 

SØNDAG

København:


Jonas and the Massive Attraction, Beta klokken 21.00

Den canadiske rocksanger Jonas har siden 2010 kunnet præsentere sit band Jonas & The Massive Attraction. Foruden Jonas selv består bandet af den erfarne guitarist og bandleder Corey Diablo, J.S. Baciu (bas) og Martin Lavelle (trommer). I 2010 udgav de albummet "Big Slice" der røg ind på den nationale top 15- hitliste Soundscan, den første uge albummet var til salg. Bandet har særligt markeret sig på det nordamerikanske kontinent, hvor forsanger Jonas Tomalty har været nomineret i kategorien "Årets nye navn" til Juno Awards i hjemlandet.


tion: underline;">MANDAG

København:

Lucinda Williams, Koncerthuset, klokken 20.00

En af Amerikas mest beundrede sangskrivere Lucinda Williams gæster Koncerthuset under overskriften "An intimate evening with Lucinda Williams". Med sig på scenen har Williams to fantastiske musikere; Doug Pettibone på virtuos guitar og David Sutton på bas. Den amerikanske sangerinde kunne for nylig fejre 60 års fødselsdag og skrive 10 album på cv'et. Alle til flotte anmeldelser og pæne salgstal. Det folkelige gennembrud kom med det Grammy-vindende "Car Wheels On A Gravel Road" fra 1998. Siden har hun modtaget flere fornemme statuetter, blandt andet for singlen "Get Right With God", som udløste en Grammy i kategorien "Best Female Rock Vocal Performance" tre år senere. Lucinda Williams er dog kendt for at arbejde temmelig langsomt – og derfor har hun kun udgivet 10 album på 32 år. 

ANNONCE