Nyhed

Nye navne til Spot Festival

Intet mindre end 15 nye navne er annonceret i dag

15 nye Spot-navne – en bred vifte danske og et enkelt norsk – er føjet til Spot Festival 2013's program. Nu er i alt 75 navne på plakaten – foreløbig. De nye navne til festivalen, der finder sted i og omkring Godsbanen og Musikhuset Aarhus 3. og 4. maj, er som følger:

Da CODY (billedet) sidst i februar gav koncert på VoxHall, kvitterede GAFFA med fem stjerner, men det er ikke kun det danske publikum, der fænges af CODYs folk'ede pop og rock. Det seneste album, "Fractures", blev udgivet i store dele af Europa, hvor bandet også har spillet en række koncerter. 

På soul-duoen Ivory & Golds kommende fuldlængdedebut "Burst", der er på gaden 8. april, finder man derimod et mørkt og mere dystert elektropop-univers med alvorlige, melankolske tekster blandet med optimistiske og iørefaldende melodier.


Mother Lewinsky er rå og upoleret, og på Spot allierer bandet sig med stærke unge strygere fra Det Danske Ungdomsensemble, DUEN. Så man kan se frem til en pompøs koncert med omkring 30 musikere på scenen. 

Knap så storladet bliver det, når de tre norske rappere og en dj, som udgør A-laget, indtager Spot med Bergen'ske regnvejrsdage og bastung amerikansk sydstatsrap.

Også hos den sukkerafhængige eks-silkeborgenser, Sukker Lyn, er sydstaterne på dagsorden i hans crunk- og trap-lyd. To hårdtpumpede genrer, hvis vildskab afspejler rapperens opvækst på et asylcenter. 


Det samme gør sig gældende hos københavnertrioen Yo Felles, der består af tidligere dj's og producere og repræsenterer en moderne hybridtilgang til musikken, som favner alt fra bailefunk til en lang række bastunge genreforgreninger.

Abbaz har droppet sit tidligere alias A-dobbel-B, da en ny, ærlig rapstil gjorde navneskiftet nødvendigt. Det er gaderap med følelser og med et producerhold, man kender fra andre af Cheff Records' projekter, i ryggen. 

Også fra Cheff Records kommer selskabets mest dancehall-inspirerede indslag, TopGunn, der har haft fingrene i en lang række projekter gennem de sidste par år og er fast indpisker, når Kidd spiller koncerter.


DUP – Danske Uafhængige Pladeselskaber præsenterer syv navne

Before The Shows andet album har høstet fornemme anmeldelser, specielt i Tyskland, og de er blevet kaldt en blanding af tidlig Peter Gabriel og Sigur Rós. Dertil høster de 4/5 stjerner i det tyske Rolling Stone Magazine og hele 5/5 i Tysklands første musikmagasin, Intro. 

Maria Timm debuterede i 2007 med band under eget navn, og allerede i 2008 blev førstesinglen "Dirty Place" Ugens Uundgåelige på P3. Hun er nu aktuel med sit andet soloalbum, "I Come Undone".


Maskinvåd er et nyt dansk orkester, som udsendte deres debutalbum "Giftige Slanger" i oktober 2012. Maskinvåd frygter hverken omkvæd, tempo eller eksplicitte liveshows, og i april drager de på turné med Jacob Bellens. 

I en anden grøft med inspiration fra både tressernes amerikanske psych-scene, middelaldertonalitet og mellemøstlig ørkenrock finder vi Mechanical Bird i feltet mellem det psykedeliske og spirituelle. Bandet udgiver til april nyt album.

PRE-Be-UN er musikalsk legeglæde og melodik, som i samspil med et elektroniske univers, en abstrakt tilgang til materialet og Nicolai Kochs særegne vokal giver en polykrom og uvant kantet helhed. 


Uvant bliver til ubehag, når The Malpratice tager scenen. Bandet består af tidligere medlemmer fra Beta Satan, hvilket borger for et kompetent show. Det er ifølge bandet selv popmusik, der ikke vil dig det godt. Stryger dig med håret og sætter så kniven i dit bryst.

Sidste navn i denne gruppe er The Wands, hvor atmosfæren er rå og fuld af farver, når bandet brillerer med deres naive og fængende melodier, omfavnet af tunge droner og skramlende fuzz-guitarer.

Billetter til Spot Festival kan findes via GAFFA Live


ANNONCE