Nyhed

Guide: 30 koncerter, du skal se i november

GAFFA giver dig et bud på en række interessante koncerter den kommende måned

November er over os. Det allestedsnærværende mørke er blevet tungere, efter urene i sidste weekend fik et nøk tilbage. Vi kan dog glæde os over, at efteråret ofte er spækket med spændende koncertoplevelser – i år er ingen undtagelse. Både danske og udenlandske navne er rigt repræsenteret. Vi har fundet 30 af de mest spændende.

1) Biffy Clyro, Den Grå Hal, Christiania, 1. november, klokken 19.00

Gruppen, der spiller storladen, halvtung rock med progressive tendenser, gav koncert på årets NorthSide Festival og fik fem ud af seks stjerner af GAFFA med følgende beskrivelse: "Der arbejdes for sagen fra første færd, hvor bandet imponerer med bidske udladninger af deres stærkt melodiøse guitarrock, og man undres over, hvorfor de ikke bliver voldspillet i radioen herhjemme. Deres muskuløse stadion-baskere kan i hvert fald sagtens bære det." En anmeldelse der taler for sig selv.


2) The National, Forum, København, 2. november, klokken 20.00

Bandet med vokalist Matt Berninger i spidsen udsendte deres første album i 2001 og har siden debuten udgivet fem album yderligere. Med en melankolsk og mørk tilgang til alternativ rock er de blevet sammenlignet med store navne som Joy Division, Leonard Cohen og Nick Cave and the Bad Seeds. Deres seneste danske koncert på årets Roskilde Festival fik seks ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen.

3) Imagine Dragons, Falconer Salen, København, 4. november, klokken 20.00


Bandet udgav den 4. september 2012 deres debutalbum "Night Visions", og Las Vegas-postpunk/synth-kvartetten imponerede ved også at nå andenpladsen på den amerikanske albumhitliste. Det skyldes især hittet "Radioactive," der har fået massiv succes verden over. Da de spillede i Danmark i april, måtte koncerten endda rykkes fra Lille til Store Vega, grundet den store efterspørgsel, og derfor er koncerten denne gang opgraderet til Falconer Salen. 

4) Local Natives, Store Vega, København, 4. november, klokken 20.00

Local Natives lagde en solid bund med debuten "Gorilla Manor" fra 2009, og opfølgeren "Hummingbird", der ramte de danske hylder 28. januar i år, er blevet taget godt imod af både fans og anmeldere. Albummet bærer stadig præg af Local Natives' fængende sans for vokalharmonier, stryger- og klaverarrangementer, perkussion og guitarer. Tonen er mere dyster end tidligere, men den rockede guitar og de stræbende vokaler er stadig at finde hos bandet. De spiller på Voxhall den 5. november.


5) Thomas Dybdahl, Skråen, Aalborg, 4. november, 20.00

Thomas Dybdahls sjette studiealbum, "What's Left Is Forever", udkom den 23. september og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Den talentfulde nordmand har siden debuten "… That Great October Sound" fra 2002 høstet stor anerkendelse i hjemlandet, men også internationalt. Dybdahl er tidligere blevet udnævnt som "hele Danmarks yndlings-nordmand", og det er da også langt fra første gang, at sangeren besøger landet. Se flere danske koncertdatoer her.

6) The Veils, VoxHall, Aarhus 7. november, klokken 21.00


The Veils er ikke hyppige gæster i Danmark, men denne gang åbner de i den grad op for posen med hele tre koncerter. Se flere danske koncertdatoer her. Bandets seneste album "Time Stays, We Go", deres fjerde af slagsen, udkom i april i år og fik en fornem femstjernet anmeldelse af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen.

7) Disclosure, Lille Vega, København, 7. november, klokken 21.00

Brødrene Guy og Howard Lawrence alias Disclosure har på kort tid bevæget sig mod toppen af Englands elektroniske musikscene. De mikser pop, house og dubstep, hvilket blandt andet kan høres på debuten "Settle", der udkom i juni, og de hitter i øjeblikket med nummeret "White Noise" feat. AlunaGeorge.


8) Nick Cave & The Bad Seeds, Falconer Salen, København, 8. november, klokken 20.00

Sidst, man kunne opleve Nick Cave og hans The Bad Seeds-orkester på tæt hold og inden døre i Danmark, var ved en anmelderrost koncert i en fyldt KB Hallen i 2008. Det tidligere bandmedlem Barry Adamson (trommer, keys og percussion) er igen med i The Bad Seeds. Line-uppet i Falconer Salen vil ud over Cave og Adamson tælle Warren Ellis (violin, mandolin og percussion), Conway Savage (klaver, orgel), Jim Sclavunus (trommer, keys og percussion), Martyn Casey (bas) og Ed Kuepper (guitar). De giver også koncert, samme tid og samme sted, den 9. november. Begge koncerter er udsolgt.

9) Daughter, Store Vega, København, 8. november, klokken 20.00


Daughters forsanger Elena Tonra er blevet sammenlignet med navne som Feist, Bon Iver og St. Vincent, og gruppens sange er kendetegnet ved melankolske melodier, akustisk guitarfingerspil, smertefulde kærlighedstekster og til tider småpompøse arrangementer. Som opvarmning til deres tour har Daughter valgt danske Broken Twin.

10) J. Cole, Store Vega, København, 10. november, klokken 20.00

J. Cole blev tilbage i 2007 opdaget af Jay-Z, hvilket resulterede i en pladekontrakt med selskabet Roc Nation i 2009. To år senere udgav han debutalbummet "Cole World: The Sideline Story", der gik direkte ind som nummer ét på "Billboard 200". Pladen solgte over 500.000 eksemplarer, hvilket resulterede i en guldplade, og singlen "Work Out" solgte platin. I løbet af sin korte karriere har J. Cole samarbejdet med nogle af de største kunstnere som Jay-Z, 50 Cent, Kanye West, Beyoncé, Kendrick Lamar og Miguel. 


11) Allan Olsen "Sangene og d'damer", Musikhuset Aarhus, 10. november, klokken 20.00

Allan Olsen har inviteret de fem sangerinder Dorthe Gerlach, Maria Timm, Annika Aakjær, Randi Laubek og svenske Marie Bergman til at fortolke hans sange efter eget valg fra det omfattende bagkatalog. Derudover vil Olsen selv være på scenen i vanligt underspillet stil i den to-delte seances ene halvdel. En ny måde at opleve gamle sange på.

12) Vampire Weekend, Falconer Salen, København 10. november, klokken 20.00


Brooklyn-kvartetten Vampire Weekend har fået pæn succes med deres dansable rock med overraskende breaks, temposkift og tydelig inspiration fra afrikansk guitarlyd, som den også kendes fra eksempelvis Paul Simons "Graceland"-album. Gruppens medlemmer mødte hinanden på det prestigefyldte Columbia University, debuterede i 2008 med et selvbetitlet album og udgav senest deres tredje album, "Modern Vampires of the City", i maj i år.

13) Jenny Wilson, Østre Gasværk, København, 11. november, klokken 20.00

Jenny Wilson har overvundet kampen mod brystkræften og er igen klar til at optræde live. Den 11. november indtager Jenny Wilson således CPH:DOX med en koncert på Østre Gasværk til arrangementet AUDIO:VISUALS. Her vil Wilson spille sange fra sit album "Demand the Impossible", som udkommer 4. november. Albummet er inspireret af det parisiske ungdomsoprør i 1968 med dets opråb "Vær realistisk, kræv det umulige." Hun giver også to danske koncerter til februar. 


14) Papa Roach, Amager Bio, København, 12. november, klokken 20.00

Kvartetten Papa Roach debuterede i år 2000 med albummet "Infest", og var dermed en del af den eksplosion, der skete indenfor genren omkring årtusindeskiftet. Siden debutalbummet har californierne udgivet yderligere seks studiealbum, hvoraf det seneste er "The Connection" fra 2012. "The Connection" fik fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Keld Rud.

15) New Politics, Beta, København, 12. november, klokken 21.00


Den Københavnske rocktrio banede sig i 2009 frem på den danske musikscene, da de deltog i P3's talentkonkurrence "KarriereKanonen" og senere på året fik de æren af at spille på Roskilde Festival. Den New York bosatte kvartet har netop udgivet deres andet studiealbum "A Bad Girl In Harlem", hvor især singlen "Harlem" hitter på de amerikanske radiostationer. Albummet røg desuden til tops på den amerikanske Billboard's hitliste Top Seeker. Herhjemme kører "Harlem" i rotation på både P3, P6 og Radio 100.

16) Pixies, Falconer Salen, København, 13. november, klokken 20.00

De gik i opløsning tilbage i 1993, vendte tilbage i 2004, hvor de gav koncert på Roskilde Festival. Nu er de på en tour, der bringer Black Francis og de andre til Danmark. Det bliver dog uden bassisten Kim Deal, som meddelte sin afgang for et halvt år siden, og nu er erstattet af Kim Shattuck. Pixies fuldlængde-debuterede med albummet "Surfer Rosa" i 1988 og fulgte undergrundssuccesen op med "Doolittle" året efter.


17) Bastille, Store Vega, København, 14. november, klokken 20.00

Det fremadstormende engelske indie-band Bastille blev i februar udvalgt til P3's Uundgåelige med nummeret "Pompeii". Nummeret er første singleudspil fra debutalbummet "Bad Blood", der udkom i England i starten af marts måned og gik direkte ind på førstepladsen på den engelske albumhitliste. Bastille debuterede allerede i 2011 med nummeret "Flaws", men det var først med singlen "Overjoyed" i 2012, at de for alvor fik hul igennem i hjemlandet.

18) Jake Bugg, Store Vega, 18. november, klokken 21.00


19-årige Jake Bugg udgav sit selvbetitlede debutalbum i oktober 2012. Albummet indeholder blandt andet hitsinglerne "Lightning Bolt" og "Two Fingers" og nåede hurtigt førstepladsen på den engelske hitliste. Det er altså ikke mere end et år siden, at den unge sanger og sangskriver debuterede, men imellem koncerter og interviews har der hele tiden været plads til at lave musik og den 18. november kommer så opfølgeren til debutsuccesen. Sidst han indtog Vega kvitterede GAFFAs Sara Elisabeth Nedergaard med fem ud af seks stjerner

19) El-P & Killer Mike, Store Vega, København, 20. november, klokken

Hiphopsværvægterne El-P og Killer Mike har indgået et samarbejde om fællesprojektet "Run The Jewels", der har høstet store roser på vejen. Blandt andet har Ekstra Bladets Thomas Treo beskrevet det som "militant megafunk og et kort, kompromisløst vredesudbrud." Sidst de sammen gæstede Danmark, var på dette års Roskilde Festival, da de fredag indtog Cosmopol og gav koncert for hiphoppens feinschmeckere. 


20) Tallest Man On Earth, Store Vega, 21. november, klokken 20.00

Siden den svenske sanger og sangskriver Kristian Matsson aka The Tallest Man On Earth udgav sin solodebut i 2008, har hans melodiske take på folkgenren betaget et støt voksende publikum verden over. I juni sidste år udkom hans tredje og seneste studiealbum "There's No Leaving Now". På det album supplerer Matsson sin karakteristiske nasale vokal og sit riff-prægede guitarspil med afdæmpet percussion, klaver og elegant fingerspil. Han spiller på Voxhall i Aarhus den 22. november. 

21) Glasvegas, Pumpehuset, København, 21. november, klokken 21.00


Glasvegas fik deres store gennembrud i 2008 med deres selvbetitlede debutalbum med storladen guitarrock med blandt andet socialrealistiske tekster. Albummet rummede hittene "Geraldine" og "Daddy's Gone", blev nomineret til den prestigefyldte engelske Mercury Prize og modtog fremragende anmeldelser, blandt andet de maksimale seks stjerner i GAFFA under overskriften: Majestætisk skotsk mismod - højere end hypen kan bære."

22) Major Lazor, Falconer Salen, København, 21. november, klokken 20.00

Producer-duoen Major Lazer udgav i 2009 deres anmelderroste debutalbum "Guns Don't Kill People ... Lazers Do", der bragte dem på turnéer over hele verden og i USA med udsolgte shows, ligesom de optrådte på nogle af musikbranchens helt store og indflydelsesrige festivaler, blandt andet Coachella, Pitchfork, Sasquatch, Outside Lands samt Falls Music & Arts Festival. Det har givet dem en enorm erfaring med livekoncerter, hvilket helt sikkert bliver en fordel denne aften.


23) Travis, Amager Bio, København, 24. november, klokken 20.00

Efter fem års pause er Travis tilbage på landevejen med deres syvende album i bagagen. "Where You Stand" udkom den 19. august, og det skotske band har hevet svenskeren Michael Ilbert ombord til opgaven som producer. Med to nummer-et albums, fem top ti singler, to Brit Awards og mere end otte millioner solgte plader har Travis lavet sange, som vækker genklang i de fleste britiske hjem, såvel som i mange danske. Deres store hits som "Turn", "Why Does It Always Rain On Me" og "Sing" er allerede klassikere og er sikkert også på sætlisten, når de gæster Amager Bio til november. Sammen med nye fra "Where You Stand"

24) White Lies, Store Vega, København, 25. november, klokken 20.00


White Lies blev dannet i 2007 af forsanger og guitarist Harry McVeigh, Charles Cave på bas og Jack Lawrence-Brown på trommer. Deres debutalbum "To Lose My Life..." fra 2009 gik direkte ind som nummer 1 på de britiske hitlister. Senere samme år vandt White Lies titlen som  "New band of the year" både i musikbladet Mojo og ved Q Awards i England, ligesom de vandt en GAFFA-Pris som "Årets nye internationale navn."

25) Black Sabbath, Forum, København, 26. november, klokken 20.00

Legendariske Black Sabbath udgav i sommeren deres 19. studiealbum "13," der er blevet tildelt fire stjerner af GAFFAs Keld Rud. De blev dannet i Birmingham i 1968 under navnet Earth, skiftede navn til Black Sabbath i 1969, albumdebuterede i 1970 og er bredt anerkendt som stilskabere inden for den tunge rock. De har til dato solgt mere end 70 millioner album og er kendt for sange som "Paranoid" og "Iron Man". På trods af den trykkende alder er de stadig garanter for et glimrende liveshow.


26) Primal Scream, Train, Aarhus, 27. november, klokken 20.00

Det skotske band Primal Scream med den karismatiske sanger Bobby Gillespie i front albumdebuterede i 1987 og er kendt for at fusionere både aggressiv, dansabel og melodisk rock med såvel blues, gospel, soul som hiphop, house og elektronisk musik. Bandet er især berømt for det stilskabende 1991-album, "Screamadelica" med inspiration fra hiphop, house og anden dansemusik.

27) Depeche Mode, Jyske Bank Boxen, Herning, 29. november, klokken 20.00


I juni gæstede Depeche Mode Parken for 42.000 publikummer. Den koncert takserede GAFFAs anmelder Ras Bolding til fire stjerner. Han skrev: "Der kan ikke undgå at snige sig lidt rutine ind, når man er så stort et navn som Depeche Mode og spiller så fyldige turnéer, som de nu engang gør, men det virker faktisk som om, at gruppen stadig holder af at stå på scenen" og "Depeche Mode skal altså have, at de stadig går 120 procent til den live, hvilket man bestemt ikke altid kan sige om alle andre grupper fra samme generation."

28) Queens Of The Stone Age, Falconer Salen, København, 29. november, klokken 20.00

QOTSA gæstede dette års Roskilde Festival og den koncert gav GAFFAs anmelder Christian Bækholm fem stjerner under overskriften "Queens Of The Stone Age sang solen rød." Queens of the Stone Age debuterede i 1998 med et selvbetitlet album, fik deres store gennembrud i 2002 med det tredje album, "Songs for the Deaf", og udgav i juni måned deres sjette album, "...Like Clockwork", gruppens første i seks år.


29) Tricky, Lille Vega, København, 29. november, klokken 21.00

Tricky medbringer sit tiende album "False Idols", der udkom den 23. maj i år. Der er tale om et meget personligt album, der varsler en ny start for den karismatiske kunstner. Det seneste år har 45-årige Tricky efter eget udsagn kæmpet med sit kunstneriske jeg, ofte tynget af arven fra 90'er-udgivelser som klassikeren "Maxinquaye" (1995) og "Nearly God" (1996). Han er igen ved at finde fodfæste, hvilket sikkert vil kunne mærkes.

30) Placebo, Falconer Salen, København, 30. november, klokken 20.00


Placebo, som nu er signet til Universal Music, har til dato indspillet seks studiealbum og solgt mere end 12 millioner plader på verdensplan. Bandets selvbetitlede debutalbum, udgivet i 1996, blev certificeret guld i England og opnåede platinstatus i Frankrig. I 2009 modtog Placebo også MTV Europe Music Award for "Best Alternative Act". De er aktuelle med "Loud Like Love," som har fået en varm modtagelse.

ANNONCE