Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Vil du til gratis koncerter på byens flotteste fredagsbar, eller vil du hellere høre weekendens længste dj-sæt? Vil du drikke med zombier eller danse med leoparder? Find vej til den perfekte fest her.

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Fredagsbar i meget flotte lokaler
Vil du skyde weekenden i gang på den kloge måde, er der både drinks, musik og noget at tænke over på Statens Museum for Kunst, som byder indenfor til en ny fast fredagsbar – denne fredag fra kl. 16. "SMK Fridays" blander kunst med koncerter og cocktails på en ny måde hver uge. Denne fredag er der blandt andet koncert med Under Byen (fra klokken 17) plus Søren Ulrik Thomsen med orkestret Det Glemte Kvarter kl. 19. Sigrún Gudbrandsdóttir forsøger sig bag dj-pulten, forfatter Martin Kongstad og lyriker Amalie Smith er også til stede, og alt andet er, som arrangørerne skriver, "en overraskelse". Og så er det gratis.

Hvad: SMK Fredagsbar
Hvor: Statens Museum for Kunst
Hvornår: Fredag fra kl. 16
Hvordan: Facebook-link


Fest med maratonmanden
Der er kun én mand bag pulten fredag aften på mainfloor på Culture Box, og sådan skal det være. Der er nemlig visit fra Ben Klock, resident-dj på den berlinske superklub Berghain, hvor festerne pumper derudad i dagevis, døgnrytmen er kørt helt i smadder, og dj-sæts sagtens kan vare seks-syv timer. Ben Klock har altså mainfloor på Culture Box helt for sig selv fra start til slut (forvent elegant minimale og mørke produktioner med en storslået og dystert susende undertone af stål, beton og de berghainske 18 meter til loftet), mens Leragér, Ashibah og Rasmus Rekyl (i øjeblikket kendt som RSMSRKL) spiller på Red Box i kælderen og spanske Alvaro Takt og Lapenti passer pulten på White Box.

Hvad: Ben Klock
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K
Hvornår: Fredag 18. oktober fra kl. 21 (White Box) / 23 (Black+Red Box)
Hvordan: Facebook-link


Tag leopardprikkerne på
Weekendens muligvis muntreste fest finder man på Bolsjefabrikken i Ragnhildgade, hvor dørene slås op for en omgang Leopard Perception – en genoplivning og videreudvikling af den skønne Leopard Sensation, der opstod for et par år siden som en modreaktion til gigantfesten Sensation White i Parken. Til Sensation White kommer man jo som bekendt ikke ind, medmindre man er klædt helt i hvidt - uanset hvor meget man så har givet for sin billet. Folkene på Bolsjefabrikken lavede så en fest samme aften, som var meget, meget billigere, og hvor dresscoden var leopardprikker (eller andet dyreprinthalløj, hvis man lystede). Og det var selvfølgelig en succes, så nu holder de én til. Man behøver ikke komme som prikket rovdyr, men må også dukke op som papand, ugle eller krabbe. Kommer man udklædt, er der halv pris i døren. System Overload, Gnohm, Psylle og Andy sørger for musikken. Husk kontanter.

Hvad: Leopard Perception
Hvor: Bolsjefabrikken, Ragnhildgade 1, Kbh. N
Hvornår: Lørdag 19. oktober fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Druktur i opløsning
Nu vi er ved udklædning… Hvis du alligevel skal i byen i det indre København lørdag aften, så vil det ikke være helt umorsomt at slå et smut forbi området omkring Vestergade eller Tivoli, hvor den efterhånden ret traditionsrige zombiecrawl-event Monsters Night Out finder sted. Hundredvis af zombie-entusiaster har klædt sig godt og grundigt ud som levende døde i opløsning med alt, hvad dertil hører af blodige indvolde og afrevne lemmer, og så tager de ellers en tur i Tivoli og fyrer den af i Rutchebanen og de øvrige karruseller. Alle zombierne varmer op på Tørst Bar i Vestergade først, så der er nok at kigge på. Og efter Tivolituren fortsætter zombiefesten samme sted.

Hvad: Monsters Night Out
Hvor: Vestergade (i og omkring Tørst Bar) og Tivoli, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 19. oktober fra kl. 15.30
Hvordan: Facebook-linkTo spillemænd på kaninklubben
Fra zombier til Kødbyen: Lørdag aften bliver der med garanti også festligt omkring dj-pulten på Harvey (klubben med kaninlogoet) i Kødbyen, hvor altid energiske Kim Kemi rykker ind sammen med Lasse Lovelace. Det sker til De To Spillemænd - klubaftenen, som har eksisteret siden 2009 i lidt forskellige formater og på en del forskellige klubber (heriblandt hedengangne Dunkel), men altid med Kim Kemi (og en makker) som fællesnævner.

Hvad: De To Spillemænd - med Kim Kemi og Lasse Lovelace
Hvor: Harvey, Kødboderne 5, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


Koldkrigskoncert
Skal det være lidt mere dystert (på den gode måde) er der kvalificeret koldkrigs-firser-vemod i musikalsk indpakning på Huset, hvor Ras Bolding, Fake The Envy, State Of Mind, Navy Bruise og Monospore fortolker koldkrigssange fra sen-70erne og 80erne af Depeche Mode, David Bowie, Kraftwerk, Sigue Sigue Sputnik, Nena, Sting og U2. Før, mellem og efter koncerterne bliver der spillet passende musik fra dj-pulten af DJ Primi og Ghost Dance.

Hvad: Tribute Cold War
Hvor: Huset-KBH, Rådhusstræde 13, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 20 til 02
Hvordan: Facebook-link

ANNONCE