Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

GAFFA guider dig igennem koncertkalenderen og kommer med bud på kilden til de bedste oplevelser

Vi gør det igen. Giver dig et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er blevet bladret igennem, og her er 10 bud på på, hvilke kunstnere, der er værd at opleve, hvis du er i nærheden.

FREDAG

København

Wundergrund Festival, København, 26. oktober til 2. november

Oplev blandt andre Simon Steen-Andersen, Kira Skov, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Pete Drungle, Jørgen Teller, Charles Gayle, Kresten Osgood, Kidd Jordan, Jomi Massage, Lise Westzynthius, Rhys Chatham, Mat Maneri, Else Marie Pade, Jacob Kirkegaard, Lars Greve og Maria Laurette Friis, når Wundergrund for ottende gang løber af stablen. Festivalen foregår på diverse spillesteder i København. Læs mere her.

Lil Wayne, Tap1, klokken 20.00

Den platinsælgende, Grammy-vindende rapper Lil Wayne gæster København. Han er kendt for sine højelektriske sceneshows og energiske live-optrædener. Den populære hiphop-artist udgav i marts sit tiende studiealbum "I Am Not A Human Being 2", og man kan altså forvente at høre materiale fra en lang karriere fra et af hiphoppens helt store navne.

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Global Copenhagen, klokken 22.00

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba fra Mali, med den eksotiske lyd og stemning, har ngoni-instrumentet som omdrejningspunkt. Ngoni-instrumentet er en slags afrikansk banjo, der går hundredevis af år tilbage i tiden. Men lyden er ikke just traditionel, da Bassekou Kouyate ynder at sende signalet fra sin Ngoni gennem en række effekt- og wah-pedaler. Deres 2010-koncert på Roskilde Festival fik fem stjerner og begejstrede anmelder Torben Holleufer. 

Aarhus

Chinese Man, Train, klokken 21.30

Chinese Man består af dj-trioen Zé Mateo, High Ku og SLY og er dels et band, et pladeselskab og et broderskab, der så dagens lys i 2004. Musikken tager sit udgangspunkt i hiphop, men formålet er først og fremmest at skabe gode vibrationer til folket. Det kunne blandt andet høres på den første 12" "The Pandi Groove EP", som duftede stærkt af reggae, Brazilian baile funk og old-school hiphop, og satte standarden for en lang række maxisingler og albummet "Racing With The Sun" fra 2011, som også findes i en remixudgave. De spillede på Cosmopol på Roskilde Festival i år foran et begejstret publikum. De spiller også i Pumpehuset lørdag.

Greve

Suzanne Vega og Hanne Boel, Portalen, klokken 20.00

De to legendariske sangerinder Suzanne Vega og Hanne Boel drager for første gang nogensinde sammen på danmarksturné. Suzanne Vega vil være akkompagneret af sin guitarist - og naturligvis sin egen guitar. Hanne Boel vil optræde med en trio af akustiske guitarer. I mere end 25 år har Suzanna Vegas sange defineret en genre, og hendes optrædener har trukket fulde huse verden over. Med hits som "Luka" og "Tom's Diner" har hun opnået stor respekt og anerkendelse. Hanne Boel er en af Danmarks bedst sælgende kunstnere og har solgt over én million albums.

LØRDAG

København

Tindersticks, Koncertsalen, klokken 20.00

I år fylder det britiske band Tindersticks 21 år og markerer samtidig tyveåret for deres banebrydende selvbetitlede debutalbum. Dette fejrer de med "Across Six Leap Years", en retrospektiv udgivelse samt en jubilæumsturné, som bringer dem til Danmark denne aften. Bandet gik efter en årrække i opløsning, men blev genforenet og udgav i 2010 "Falling Down A Mountaint" og i 2012 "The Something Rain." Sidstnævnte et album, mange betegner som et af bandets bedste album til dato. Også GAFFAs anmelder Finn P. Madsen, der kvittererede med fem stjerner. Læs i øvrigt et helt nyt interview med Tindersticks i GAFFAs artikelsektion.

Turboweekend (billedet), Koncertsalen, klokken 21.00 

Koncerterne bliver en 75 minutters rejse gennem en række af Turboweekends største hits som "Into You", "After Hours", "Holiday" og Trouble Is". "Ikke noget med stort kor og ekstra keyboards. Bare os fire," siger de. Forsanger Silas Bjerregaard og de øvrige bandmedlemmer vil mellem sangene indvie publikum i små anekdoter fra deres tourliv og forklare, hvilke tanker de har gjort sig i forbindelse med de intime fortolkninger. Under Spot fik de seks stjerner af GAFFA for den spartanske fremføring. De spiller samme koncertformation fredag, men den koncert er udsolgt.

Airbourne, Amager Bio, klokken 21.00

Bandet er vokset op med de australske landsmænd fra AC/DC, hvilket har givet anledning til en vis inspiration fra det legendariske rockband. Dette høres også tydeligt på Airbournes guitarriffs og kraftige vokaler, og bandet er da også blevet beskrevet som "AC/DC på coke og Red Bull". Airbourne udgav i 2007 deres debutalbum "Runnin' Wild", og i 2010 kom efterfølgeren "No Guts No Glory." Nu er de aktuelle med deres tredje album "Black Dog Barking". Det bliver uden tvivl en højenergikoncert.

Birkerød

Laid Back, Manziusgården, klokken 20.00

Reggae- og synthpopduoen Laid Back fik i første halvdel af 80'erne stor succes i udlandet. Det skyldtes især albummet "Keep Smiling", der indeholdt flere hits, blandt andet nyklassikerne "Sunshine Reggae" og "White Horse". Førstnævnte blev nummer et i 22 lande og solgte i mere end 20 millioner eksemplarer. Gruppen udsendte tidligere i år en spritny single, "Rocketship To Mars" og har fulgt op med deres første album i ni år. En koncertaften med erfarne herrer, der har et gedigent bagkatalog. Klik her for flere koncertdatoer

Ringkøbing

Allan Olsen, Generator, klokken 20.00

Man skal ofte til udkants-Danmark for at opleve en af Danmarks bedste og mest anderkendte sangskrivere. Allan Olsen har i sin lange karriere formået af fastholde et solidt publikum og formår stadig at trække flere nykommere ind i sit tekstunivers. Han skriver tekster om hverdagen, om fortid, nutid, eksil og tilkendegiver gerne sin mening om samfundets struktur og magthavernes fejl og mangler. Uden tvivl en koncert, der er værd at kaste mønter efter. Klik her for flere koncertdatoer

ANNONCE