Nyhed

Interview: Fat Freddy’s Drop byder op til reggaefest med ny musik

Sangene fra ”Blackbird” kan snart opleves på de danske spillesteder

Det newzealandske syv-mands-orkester Fat Freddy's Drop er ekstremt populære i hjemlandet og har efterhånden også dannet sig en større fanskare i Europa, som de igennem flere år er vendt tilbage til for at spille for et feststemt publikum.

Gruppens musik er en blanding af dub, reggae, soul, jazz, r&b og techno, og Fat Freddy's Drop er berømte for deres energiske og festlige liveshows. For tiden er de rejst på turné med deres tredje album "Blackbird", og sangene fra albummet kan i begyndelsen af oktober opleves på Store Vega i København og på VoxHall i Aarhus.

Sangene bliver skabt på scenen

Fat Freddy's Drops nye album "Blackbird" kom på gaden i juni i år, og bandets guitarist Tehimana Kerr fortæller, at albummet er mere funk- og reggae-baseret end deres to tidligere udgivelser:

– Det nye album "Blackbird" er reggae-inspireret med en smule techno- og house-musik blandet i. Vi har brugt mange timer på at skabe og producere albummet, og vi er meget glade for det endelige resultat. Jeg synes, at det er et rigtig godt album, siger Kerr.

Fat Freddy's Drop har eksisteret siden slut-90'erne, og siden dengang har gruppen udgivet tre album og turneret intensivt i store dele af verden.

– Det bedste ved at turnere er at møde nye mennesker, se nye steder, spille god musik for smukke mennesker og blive inspireret af musikken, siger Kerr og fortæller, at gruppen generelt foretrækker at stå på en scene fremfor at være i studiet. Det er også på turnéerne, at sangene bliver skabt:

– Når vi turnerer og optræder live, får vi nye ideer. Vi spiller idéerne live, og mens vi spiller dem, bygger vi dem op og ser, hvad der sker med dem. Når vi har lavet en ny sang, går vi i studiet og videreudvikler vores idéer og producerer dem. Vi kan bedst lide at spille live på grund af alle de nye idéer, vi kommer op med, fortæller Tehimana Kerr og siger, at inspirationen til sangene på "Blackbird" kommer fra familie, venner og mad samt de mennesker, de møder på turnéerne.

De nye sange med improvisationssekvenser

Ved de kommende danske koncerter kan publikum forvente en fest med masser af glæde og dans på scenen, når Fat Freddy's Drop optræder med deres nye sange.

– Vi spiller de fleste af sangene fra "Blackbird". Folk kan forvente et virkelig godt show, som vi har arbejdet på i de sidste fire måneder, fortæller Kerr.

Koncerterne vil have indbygget improvisationssekvenser, så albummets sange bliver præsenteret i længere og anderledes udgaver end dem, man kan høre på albummet.

– Vi spiller de nye sange, men de virker bare lidt anderledes, fordi vi improviserer en smule og har det rigtig sjovt med dem på scenen, siger Kerr.

Newzealænderne i Fat Freddy's Drop er generelt glade for at turnere i Europa, hvor de har været en del gange de seneste år. De var sidst i Danmark i 2012.

Fat Freddy's Drop blev oprindeligt dannet som et jam-band og fik deres første store hit i 2003 med sangen "Midnight Marauders". De har i alt udgivet tre album: "Based On A True Story" i 2005, "Dr Boondigga And The Big BW" i 2009, og senest den nye "Blackbird"-udgivelse. "Based On A True Story" er i dag fortsat det bedst sælgende album i New Zealand lavet af et newzealandsk navn.

Ud over Tehimana Kerr består Fat Freddy's Drop af vokalist Dallas Tamaira, perkussionist Chris Faiumu, trompetist Toby Laing, keyboardspiller Iain Gordon, trombone og tubaspiller Joe Lindsay og saxofonist Scott Towers. Bandet har desuden deres eget pladeselskab med navnet "The Drop".

Oplev Fat Freddy's Drop her:

Store Vega, København den 8. oktober (udsolgt)

VoxHall, Aarhus den 12. oktober

Find billetter til koncerten i Aarhus via GAFFA Live 

ANNONCE