Nyhed

Nick Lowe gæster Danmark

Den amerikanske singer-songwriter lægger vejen forbi København og medbringer kollegaen John Doe

Til foråret får Amager Bio besøg af sanger og sangskriver Nick Lowe, der også i 2012 besøgte selvsamme spillested. Det sker onsdag den 30. april. I den brede befolkning kendes Lowe måske stadig bedst for at have skrevet hittet "(What's So Funny 'bout) Peace, Love and Understanding", som også er kendt med Elvis Costello. Men den nu 64-årige sanger har også selv en lang karriere bag sig som succesfuld solist. 

Hans seneste danske optræden vakte begejstring fra det samlede anmelderkorps. BT kaldte ham en sanger, der spiller og synger med hjertets renhed og varme og kvitterede med hele seks stjerner. Ekstra Bladet stemte i og gav fem stjerner med kommentaren: "en af de sande små giganter i en underholdningsindustri, som han nok er lidt for underfundig til at blive stor i."

Nick Lowe har netop udsendt sit 14. studiealbum siden 1978, "Quality Street," hvorpå han fortolker klassiske julesange på sin helt egen måde. Uden bjældeklang, men med en mere rå og rustik lyd.

Som opvarmning medbringer han kollegaen John Doe, der fra slutningen af 70'erne – sammen med sangerinden Christine Exene – var spydspids i det indflydelsesrige punkband X. Siden midten af 90'erne har Doe også gjort sig som skuespiller og udsendt ni studiealbum i sin countryinspirerede solokarriere, hvor han blandt andre har indspillet med Neko Case, Grant-Lee Phillips, Dave Alvin og The Sadies.

Billetsalget starter i morgen torsdag, og billetter kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE