Nyhed

Reportage: TV 2’s Store Fødselsdagsshow

TV 2 fylder år og holdt en fest, hvor hele nationen var inviteret

Se flere billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

GAFFA overværede TV 2's jubilæumsshow i Arena Fyn onsdag aften, men bringer først reportagen nu efter aftale med TV 2

Onsdag aften var nattehimlen i det sydlige Odense oplyst af et bragende fyrværkerishow. TV 2 fylder nemlig 25 runde år denne uge og disker derfor op med forskellige jubilæumsretter hele ugen. Det er dog kun optrapningen til "Det Store Fødselsdagsshow", de sendte på lørdag klokken 20.00.

Onsdag blev det optaget i Arena Fyn, og aftenen bød på et flittigt slalomløb mellem indslag lige fra "bøffer" i Nyhederne over satiriske sketches og gensyn med de gamle hverdagsvenner til en masse stjernespækket musik. Lars Hjortshøj var vært til at binde hele smøren sammen.

TV 2 havde inviteret tidens største popnavne, som alle havde hver deres musikalske gave med. De blev pakket op sammen med The Antonelli Orchestra, der normalt spiller op i "Vild Med Dans", men som i aften var fast inventar på scenen alle de tre timer showet varede.

Efter et fjernsynsgensyn med en meget ung og meget krølhåret Thomas Helmig, der har en karriere tre år længere end TV 2, fik Medina som den første lov til at ønske tillykke på scenen. I hvid habit og solbriller sang hun Helmigs "Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af".

Efter et tv-afbræk var det Mads Langers tur. Iført lædersuit sang han sin "Elephant". Dernæst blev der budt på en duet mellem Panamah og Rasmus Walter, der sang "Tusind Stykker". Den blev afsluttet med sangens ejermand, Anne Linnet.

I forbindelse med et tilbageblik på de sidste 25 års frihedskampe og oprør spillede Tina Dickow et passende cover. Tracy Chapmans "Talkin' Bout A Revolution". Smukt og akustisk.

Næste musikalske indslag var i en lidt anden dur. Martin Brygmann leverede et alle tiders remix af "Jesus og Josefine", Lex & Klattens "For Kendt" og til sidst "Ud I Det Blå" fra sin tid i Det Brune Punktum.

Genren lavede igen en u-vending, og Burhan G sang sit seneste hit "Kalder Mig Hjem". Han slog sangen an båret af intet andet end sin vokal, og uden baggrundsmusikken at gemme sig bag slingrede kvaliteten en smule. Trods støj fra mikrofonen sendte han stadig skælvende kuldegysninger gennem salen.

Endnu en gang et stemningsskift – nu i julens tegn. Tre "Nattergale" nisser kom forbi med "It's Hard To Be A Nissemand".

Herpå fulgte nok en duet mellem fødselsdagsbarnets navnebror TV-2 og Ulige Numre, der mødtes i "Kys Det Nu (Det Satans Liv)". Forsangerne Steffen Brandt og Carl Emil Petersen udgjorde en fantastisk kontrast mellem generationer, og med hver deres ærlige, danske stemme ramte de flot hinanden.

Aftenen blev rundet af med det nostalgiske stjernesammenskudsgilde "Den Jeg Elsker, Elsker Jeg", sunget af Barbara Moleko og Shaka Loveless, Nabiha og Mads Langer. Et stærkt hit, der førte et stående publikum til aftenens største brag – lige bortset fra det efterfølgende fyrværkerishow, der trods alt buldrede en anelse højere.

For få hatteproducerede kaniner

Showet var en tilbagelænet oplevelse. Der blev grinet af sketches og sjove flashbacks på storskærmene, men musikmæssigt kom vi aldrig rigtig op af tribunesædet. Der var dømt absolut gode musikalske liveleveringer, men gabende ensformigt var det. Hver kunstner fik et enkelt nummer. Ind med kunstneren, spil en sang, ud igen. Showet var krydret med et par fine duetter og gode personlige covers, men jeg savnede et mere eksperimenterende sats. Der var ikke rigtigt sat noget på spil.

TV 2 skal nok få underholdt familien Danmark, men spændingen er sat på standby og antallet af gisp og overraskelser er noget begrænset. Der skal nok være et par stykker, der er endt med en lur på sofaen undervejs.

Lineup og rækkefølge:

Medina, Mads Langer, Panamah ft. Rasmus Walter ft. Anne Linnet, Tina Dickow, Martin Brygmann, Burhan G, De Nattergale, TV-2 ft. Ulige Numre, Barbara Moleko ft. Shaka Loveless ft. Nabiha ft. Mads Langer.

Se flere billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

ANNONCE