Nyhed

The Who stopper med at turnere i 2015

Bandet har annonceret, at de efter deres 50 års jubilæum stopper med at turnere

Det britiske rockband The Who har efterhånden mange år bag sig, og i 2015 kan bandet fejre guldbryllup for udgivelsen af deres debutalbum, "My Generation". The Who startede det lange eventyr i 1964 og er siden blevet udnævnt som et af musikhistoriens vigtigste bands. I et nyt interview udtaler guitarist Pete Townshend, at bandet stopper med at turnere umiddelbart efter deres 50 års jubilæum i 2015, hvor de til gengæld vil bruge turnéen på at besøge steder, hvor The Who sjældent har spillet før:

"Til 50 års jubilæet vil vi turnere verden rundt. Det bliver den sidste store for os. Der er stadig en masse steder, hvor vi ikke har spillet. Det ville være godt at tage til Østeuropa og andre steder, som ikke har hørt os spille de gamle hits," udtaler Townshend til Evening Standard.

I løbet af deres lange karriere har The Who udsendt 11 studiealbum, hvoraf det første "My Generation" som nævnt udkom tilbage i 1965. Senest udgav bandet "Endless Wire" fra 2006, et album som fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen under overskriften: "Rocklegender imponerer med vitalt comeback." Bandet har også udgivet adskillige livealbum.

Tidligere i år udsendte Pete Townshend sin selvbiografi om livet som guitarist i et historisk rockband. Bogen fik en fin anmeldelse af GAFFAs Espen Strunk, som gav den fem stjerner med ordene: "En plaget visionær ser tilbage i stærk selvbiografi."

ANNONCE