Nyhed

Sex Pistol-sanger i Jesus Christ Superstar

Ja, du læste rigtigt. John Lydon debuterer som Kong Herodes i en ny opsætning af Jesus Christ Superstar, der sættes op i USA.

Den verdenskendte rockopera Jesus Christ Superstar findes i mange versioner. Nogle opsætninger er store, andre er små. Og så er der de helt usædvanlige, til tider ekstravagante opsætninger, som fanger mediernes opmærksomhed.

Det er lige præcis nyheden om en sådan opsætning, som nu når hele vejen over Atlanten. I Guds eget land arbejdes der nemlig i øjeblikket på en version af Lloyd Webber og Tim Rices gennemarbejdede musical, som har fået de fleste ældre boy- og girlbandfans samt heavyrockere til at spærre øjnene op. Igennem nogen tid har arbejdet gået på at revitalisere og ny-skabe det etablerede sceneshow i en arena-rockudgave, hvori flere prominente navne allerede har præsenteret deres medvirken.

Amerikanerne har allerede annonceret, at JC Chasez fra N*SYNC skal spille Pontius Pilatus, og at Michelle Williams fra Destiny's Child skal spille Maria Magdalene. Desuden har musicalen også afsløret, at Brandon Boyd fra heavyrockbandet Incubus skal spille forræderen Judas Iskariot, der angiver Jesus mod betalingen af tredive sølvpenge.


Jesus Christ Superstar, der omhandler den sidste uge i Jesu liv fra ankomsten på æselryg i Jerusalem palmesøndag til korsfæstelsen på Golgata langfredag, er vanen tro højaktuel omkring påske, og den amerikanske opsætning, vi her omtaler, booster nu endnu en gang sin aktualitet. Denne gang er det de ældre punkere, der kan spærre øjnene op til nyheden om, at selveste John Lydon, tidligere kendt som Johnny Rotten – forsangeren fra Sex Pistols – vil tage del i begivenhederne, når han entrerer scenen som selveste Kong Herodes, der befalede Jesu død. Nyheden vil nok komme bag på de fleste inkarnerede Sex Pistols fans, men selv siger Lydon ifølge The Guardian:

"Jeg er her for at synge med jødernes konge, hvem kunne forlange mere?"

Den aldrende sanger med den vilde stemme er nok mest kendt for tiden i Sex Pistols – et af de punkbands, der startede punkbølgen i slut-70'erne. Hvordan hans stemme passer ind i de rock-opera-orienterede arrangementer, er ikke til at sige. Men måske lurer overraskelsen derude - vi må vente at se.


Og skulle man tro, at manden ikke tager det seriøst, får man endnu en øjenåbner med 54 koncertopsætninger i en række forskellige byer i perioden 9. juni til 17. august. Den nykårede kong Herodes bliver på scenen også flankeret af den britiske sanger og skuespiller Ben Forster, som skal spille Jesus. Mens vi venter på udfaldet når Lydon går på scenen i juni, kan vi jo passende forestille os hans vokal i musicalsammenhæng med denne sang:

ANNONCE