Nyhed

Aphex Twin annoncerer på kryptisk vis nyt

Du skal på jagt i nettets mørkeste afkroge, hvis du vil have oplysninger om det første udspil i 13 år

Flere dages spekulationer kom i går nat til en ende, da den elektroniske musiker Richard D. James a.k.a. Aphex Twin fra nettets mørkeste hjørne kunne afsløre, at han er færdig med sit nye album, det første i 13 år. Det skriver engelske The Guardian. Se den mystiske tweet her forneden.

Aphex Twin har oftest gjort tingene på sin helt egen, specielle måde, og annonceringen af det nye album er ingen undtagelse. Klokken 4 om natten op til mandag tweetede han et link, som man kun kunne få adgang til gennem browseren Tor, der normalt bruges til at gå på opdagelse i internettets dybeste kroge. Man kan dog også få adgang til linket via en standard browser, men i så tilfælde er hverken albumtitel eller trackliste tilgængelig. Med andre ord lokker Aphex Twin sine fans på opdagelse ned i det virtuelle mørke.

Gennem weekenden er Aphex Twins logo blevet spottet i både London og New York, hvad har sat spekulationerne i gang om, at et nyt album er på trapperne. I 2001 udkom seneste skud, "Drukqs", til en fem stjernet anmeldelse af GAFFAs Mark W. Lewis. Han skrev ganske kryptisk: "Drukqs lyder alt for meget som Aphex Twin til rigtig at være Aphex Twin, hvis man tilgiver dette paradoks. Det er som om ordene om de falske Aphex tracks er gået hen og blevet til en selvopfyldende profeti. Albummet indfrier alle forventninger – undtager den ene forventning, man kunne have haft om ikke at få dem indfriet."


Helt fordampet er Aphex Twin dog ikke. Han var på dansk jord i 2011, hvor han på programmet til Strøm Festival. Her gav han ifølge GAFFAs anmelder Ras Bolding en koncert til fire stjerner på Tap1.

Vil du følge Aphex Twin, kan du forsøge dig via linket i hans tweet her:

ANNONCE