Nyhed

Blonde Redhead: Vores album er næsten blevet for personligt

I samarbejde med WiMP bringer GAFFA et interview samt pre-stream af New Yorker-trioen Blonde Redheads kommende album, Barragán

I anledning af deres niende og nyeste album "Barragán" – som du helt eksklusivt kan høre i WiMP en uge før tid – har GAFFA i samarbejde med WiMP talt med forsanger Kazu Makino i det hyldede indieband Blonde Redhead om sammenhold, deres holdning til musik og indspilning – og selvfølgelig om det nye album.

Blonde Redhead har aldrig lavet musik for pengenes eller berømthedens skyld. De gør det, fordi de ikke kan lade være, fortæller Kazu Makino, da vi snakker med hende.

Jeres nye album hedder Barragán – hvad betyder den titel helt præcist?

– Jeg elsker måden det udtales og måden, det staves på. Luis Barragán var en mexikansk arkitekt. Vi var på tour i Mexico City engang, hvor min veninde spurgte mig, om jeg ikke ville med ud og se hans hus. Vi havde koncert samme aften, så jeg gad egentlig ikke rigtig, men hun endte som regel altid med at få mig overtalt – så vi tog derud. Vi gik hele vejen rundt om byen for at komme derhen, og under hele turen gik hun og gentog hans navn. På den måde kom jeg til at elske lyden af det.

– Jeg havde ingen forventninger, så jeg blev fuldstændig overvældet, da jeg så huset. Det var så smukt. Linjerne, formerne og farverne. Det mindede mig om en særlig hestestald, jeg altid har holdt af, og det gik op for mig, at hvem der end havde tegnet den hestestald måtte vedkommende uden tvivl kende til Barragán. Jeg elsker også, at hans stil er meget japansk-inspireret med træ og enkle møbler. Det rørte mig meget. Hvad albummet angår ville jeg gerne bruge et navn, der ikke havde alt for meget betydning i sig.

Læs resten af interviewet her.

Du kan høre "Barragán" her: 

ANNONCE