Nyhed

Blonde Redhead giver to danske koncerter

New yorker-trioen indhyller København og Aarhus i betagende shoegaze og drømmepop

Der er dømt eklektisk shoegaze og drømmepop, når New Yorker-bandet Blonde Redhead giver to koncerter i Danmark til september. Det bliver på Lille Vega i København lørdag den 13. september og VoxHall i Aarhus søndag den 14. september. Til sommer udgiver de deres niende album "Barragán", endnu engang på det velanskrevne London-pladeselskab 4AD (Bon Iver, Efterklang, The National med flere).

Siden japanske Kazu Makino mødte de italienske tvillinger Amadeo og Simone Pace i New York for 21 år siden og dannede Blonde Redhead, har dette fascinerende, nærmest ubegribelige band nået at bevæge sig rundt inden for både grumset, kras og dissonant støjrock og ultramelodisk kammerpop med drømmende shoegaze-elementer.

Trioen har otte album på cv'et, og de har udgivet et hav af ep'er. Det seneste album er "Penny Sparkle" fra 2010. GAFFAs Finn P. Madsen var ikke helt overbevist, da han mente, at linjen til Sonic Youths vildskab var brudt, og lyden på albummet var for glatpoleret. Han skrev i sin fire stjerners anmeldelse:

"Penny Sparkle foregår meget af tiden i slowmotion blottet for fortidens drama og hysteriske udfald. Blonde Redhead mangler nogle rigtig spændende sange for at kunne begå sig i nedsat tempo. Her er det ikke nok med en lækker væg til væg-lyd."

Da Blonde Redhead spillede på VoxHall i april 2008 lod de GAFFAs Martin Nielsen tilbage med ønsket om mere i sin fire stjerners anmeldelse:

"Det kan altsammen lyde som mange indvendinger at have. Men trods alt er det positivt at kunne sige, at man gerne ville have hørt mere, i forhold til hellere at ville have hørt mindre. Og at the end of the day kan det altså ikke rigtigt lade sig gøre at give mindre end fire stjerner for en koncert, der kunne byde på sange som "23", "Silently" og "Dr. Strangeluv" – så det er hermed gjort."

Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Lad os varme op til september med "Silently" her:

ANNONCE