Nyhed

Her er weekendens bedste koncerter

Festen brager i Bøgeskoven, men der er stadig lidt koncerter til overs i det danske sommerland

Denne weekend suger Smukfest i Skanderborg nærmest al opmærksomhed til sig. Har du dog ikke fået billet til festen i Bøgeskoven, er der stadig nogle muligheder tilbage. 

Det virker dog som om, at mulighederne skrumper. Medina har netop aflyst sin planlagte koncert i Aalborg med Christopher, så man må antage, at de seneste Se&Hør-overskrifter ikke er faldet i god jord.

Ikke desto mindre drister GAFFA sig til at komme med nogle anbefalinger til øvrige koncerter i Danmark denne weekend. Vi har blandt andet Uhørt, der løber af stablen i København, en rap-legende, indie, folk og en omgang shoegaze møder metal.

Husk, at du altid kan tjekke GAFFAs Live-kalender for øvrige bud. 

TORSDAG DEN 7. AUGUST

København

Neutral Milk Hotel, Vega, klokken 20.00

Kultbandet blev gendannet sidste år efter mere end 15 års pause, hvor den mediesky Jeff Mangum i mellemtiden har givet nogle få solokoncerter. Neutral Milk Hotel var forbilleder for en hel indie-generation med sine to udgivelser "On Avery Island" (1996) og særligt klassikeren "In The Aeroplane Over The Sea" (1998). Bandet redefinerede genren med en uhørt sammensætning af instrumenter som sav, blæsere og orgel, og ikke mindst vakte bandet opsigt med Jeff Magnums spidsfindige, billedrige og mærkværdige tekster, som fuldstændig blottede Magnums følelsesliv. Alt sammen pakket ind i den skæve, men fængende melodi.

Grandmaster Flash, Rust, klokken 23.55

I hiphop-kredse er der ingen tvivl om Grandmaster Flashs betydning for kulturen, og pioneren har vel nærmest status som levende legende. Uden for miljøet er det også blevet til anerkendelse, blandt andet er han optaget i The Rock'n'Roll Hall Of Fame. Det gjorde han nemlig i 2011 med Grandmaster Flash & The Furious Five, endda som den første hiphop-artist nogensinde. Flash har desuden været med til at opfinde den hiphop-lyd og scratching-teknik, vi kender i dag. Han er især kendt for 1982-hittet "The Message".

Aarhus

Captain Flowers, Gyngen, klokken 21.30

Captain Flowers er et band der for tiden har stiv kuling i sejlene. Efter en vellykket studiesession i vinter har kurven været konstant opadgående, med masser af gigs og interesse fra medier og lyttere. Bandets underholdt f.eks. i maj til Enhedslistens 25 års jubilæum i øksnehallerne foran et medlevende publikum. Selvom bandet egentlig er upolitisk, er lyden varm, nærværende og menneskelig. En lyd, der kan lede tankerne tilbage til 1968, hvor verden var i forandring. Bandet leverer intense akustiske grooves med afrikansk percussion, akustiske guitars, bas, harmonika og poetiske budskaber leveret igennem soulfyldt sang. Man glemmer ikke en koncert med Captain Flower, for bandet har virkelig noget på hjertet og leverer altid en god og stemningsfyldt oplevelse for publikum. 


FREDAG DEN 8. AUGUST

København

Simple Minds, Fredagsrock i Tivoli, klokken 22.00

Simple Minds (billedet) har huseret siden dannelsen i 1977 og fik stor, kommerciel succes i begyndelsen af 80'erne. I den brede befolkning er de nok bedst kendt for deres hit "Don't You (Forget About Me)" fra 1985, der agerede soundtrack til John Hughes-filmen "The Breakfast Club." Dertil kommer singler som "Alive And Kicking" og "Belfast Child", og i 1986 blev de nomineret til en Brit Award for Bedste Britiske Gruppe. Simple Minds kan også fanges på årets Smukfest.

Uhørt Festival, Refshaleøen, klokken 17.00 (og lørdag den 9. august)

Over to dage vil hele 36 bands spille. Nedlagte fabrikker, gigantiske værftshaller og grå betonkonstruktioner danner den rå ramme. Get Your Gun, Nelson Can Aphyxion er på programmet. Alle kunstnere er udvalgt af  28 m/k stærkt lytteudvalg, der blandt andre tæller radiovært Carsten Holm fra DR P6 Beat, Jeppe Nissen fra CopenHell og booker/promoter hos Live Nation, Claus Visbye, formand og booker hos Smukfest, Tommy Andersen, der er leder af Roskilde Rising samt GAFFAs webredaktør Ole Rosenstand Svidt.

SØNDAG DEN 10. AUGUST

Aarhus

Deafheaven, VoxHall, klokken 20.00

Deafheavens stil er blevet kaldt banebrydende. Det er nemlig et umage mix af black metal og shoegaze. Omdrejningspunktet er forsanger George Clarke og guitarist Kerry McCoy. Førnævntes torturerede brøl og skrig går i spænd med sidstnævntes stemningsfulde guitarflader. De gjorde sig markant bemærket i musikpressen og blandt alverdens anmeldere med deres andet album "Sunbather", der udkom sidste år. Albummet var på mange musik-sites at finde i toppen over årets absolut bedste udgivelser.

 

ANNONCE