Nyhed

SIMPELTHEN STORT: Simple Minds kommer til Danmark som en del af kæmpeturné

Efter en efter sigende fænomenal koncert sidste år lægger det skotske rockband igen vejen forbi Danmark

2024 bliver ikke et kedeligt år for Simple Minds. Bandet begiver sig nemlig ud på deres største turné siden 1985. En turné, som blandt andet tager dem forbi lande som Storbritannien, Australien og New Zealand – og nu også Danmark.

Det erfarne rockband har netop annonceret, at de den 8. april 2024 lægger vejen forbi Royal Arena. I forbindelse med annonceringen af den nye turné udtaler bandets forsanger Jim Kerr i en pressemeddelelse:

”Koncerter er Simple Minds’ livsblod, det er hvor vi og vores publikum bliver vækket til live og får fornyet energi gennem musik. Fire årtier efter, at vi først tog af sted, kommer denne globale turné til at demonstrere, at Simple Minds stadig er i live og i fuld vigør.”


I 2019 kunne Simple Minds fejre ikke mindre end 40-års jubilæum for deres debutalbum Life in a Day. I den forbindelse drog bandet på turné under titlen 40 Years of Hits Tour. I kølvandet på jubilæet gav bandet koncert i Store Vega i København 2020.

Sidste år var de atter i Danmark, denne gang for at optræde i KB Hallen. GAFFAs anmelder Ulrich Lauridsen var til stede til koncerten, og kaldte den mageløs. Simple Minds fik fuldt hus med seks stjerner, og Lauridsen konkluderede:

”Havde koncerten i KB Hallen været en fodboldkamp, ville prisen som King of the Match gå til Burchill, der både diskret og sikkert lagde lyden af Simple Minds ind i publikums ører og hjerter og dermed på en bund af positiv energi og uovertruffen begejstring over musikalsk samhørighed blev aftenens helt store stjerne.”


Simple Minds blev dannet tilbage i 1977 af forsanger Jim Kerr og guitarist Charlie Burchill samt fire andre, som sidenhen har forladt bandet. Bandet er et af de mest succesfulde UK-band med mere end 60 millioner solgte plader verden over. Et af deres største hits er sangen ”Don’t You (Forget About Me)” fra 1985, som mange måske kender fra kultfilmen The Breakfast Club.

Helstøbt optræden i halvfuld sal

ANNONCE