Nyhed

Tinderbox offentliggør fem rocknavne

Festivalen i Odense byder rocken velkommen med blandt andre Kent

Der afsøges grænser i rockens hjørner med de spritnye tilføjelser til den odenseanske Tinderbox-festivals første program nogensinde. Der er her tale om Kent, svensk drømmende poprock af høj kaliber med 11 albums i bagagen. Spids Nøgenhat, dansk psykedelisk rock med to DMA'er i rejsekufferten for "Årets Rockudgivelse" og "Årets Livenavn". The Gaslight Anthem, rock/punk/soul fra USA. All Time Low, high school pop-punk fra USA. Eagles of Death Metal, et stærkt rockband fra USA, med Jesse Hughes i front og Josh Homme fra Queens of the Stone Age som medlem (han er dog ikke med i bandet live).

Ud over ovenstående kunstnere offentliggjorde Tinderbox i starten af december de fem første navne til programmet i 2015. Nemlig Robbie Williams, Calvin Harris, The Cardigans, D-A-D og MØ.

Tinderbox har i dag lanceret et nyt site, nemlig Tinderbox.dk, hvor man kan se, hvilke dage de enkelte kunstnere spiller. Allerede nu kan Tinderbox oplyse, at Robbie Williams spiller søndag den. 28 juni, og Calvin Harris spiller fredag den 26. juni. 


Billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live

En nærmere præsentation af de netop offentliggjorte navne følger herunder:

Kent


Kent blev dannet i Eskilstuna, Sverige, i 1990 og består af Joakim Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö og Markus Mustonen. Oprindeligt gik gruppen under navnet Jones & Giftet, men skiftede i 1992 navn til Havsängler, som det følgende år blev til Kent. Gruppen udsendte deres selvbetitlede debut i 1995, som nærmest gik ubemærket hen. Det skulle dog ændre sig med deres andet album "Verkligen", der med singlen "Kräm (Sä nära får ingen gå)" blev en stor succes og tiltrak bandet opmærksomhed. Med mere end 2,3 millioner solgte album er Kent uden tvivl et af Sveriges mest populære rockbands.

 

Spids Nøgenhat

Det danske rockband Spids Nøgenhat er brandvarme og rev to priser hjem til dette års Danish Music Awards. Dette for Årets Danske Live-Navn og Årets Danske Rockudgivelse. De langhårede og fuldskægsbærende rockdrenge vil med sikkerhed pryde plakaten til NorthSide 2015. Bandets seneste udspil, albummet "Kommer Med Fred", som tilnærmelsesvis er en hyldest til det grønne og brune hallucinerende stof cannabis, giver i hvert fald god grund til begejstring. GAFFAs anmelder Espen Strunk gav albummet fire stjerner.

The Gaslight Anthem


The Gaslight Anthem er et amerikansk rockband, hvis musik bedst rammer den nye bølge af "Sound of New Alternative" og med udspring i punken blander bandet punkrock, rock og soul fra ikoner som Tom Petty, Otis Redding og Bruce Springsteen. The Gaslight Anthem udgav i november 2008 albummet "The '59 Sound". På trods af bandets relative korte levetid har buzzen omkring dem og deres musik bredt sig fra det amerikanske undergrundsmiljø til Europa, bl.a. til England hvor albummet "The '59 Sound" er blevet godt modtaget.


 

 

  

All Time Low


Siden debuten i 2004 har All Time Low arbejdet sig op i systemet, langt hen ad vejen kun på sine egne drivkræfter. Der var ingen hjælp at hente fra hverken markedsførings- eller promotion-folk, men alligevel fik de oparbejdet sig en solid fanbase, som trofast købte ep'en "Put Up or Shut Up", der stormede ind på top 20 på de amerikanske Billboard-charts. 

Da de udgav albummet "Nothing Personal" i 2009, var det også uden support fra et pladeselskab, og på egen hånd fik de spillet sig ind på en fjerdeplads på Billboard. Og skulle der nu herske nogen tvivl om, at bandet har høstet sin succes op ad bakke, skal det også nævnes, at All Time Low fik en guldsingle i USA i 2011 for en halv million solgte eksemplarer, og det helt uden airplays på kommercielle radiostationer.

 

 

 


Eagles of Death Metal

Bandet blev dannet i 1998 af Jesse Hughes og Josh Homme (Queens Of The Stone Age). Til trods for bandnavnet spiller de møgbeskidt garagerock og har udgivet tre album. Debutalbummet "Peace, Love, Death Metal" udkom i 2004 og blev en favorit i reklamebranchen, som brugte flere sange fra albummet til diverse tv-reklamer. Debuten modtog gode anmeldelser, hvor Pitchfork Media tildelte albummet 7,2 stjerner ud af 10, mens GAFFAs Lars Löbner Jeppesen gav fire stjerner og skrev: "Eagles Of Death Metal er lejrbålsmusik, hvis det var fanden, der stod for snobrødsdejen." Siden er det blevet til "Death By Sexy" i 2006 og senest "Heart On" fra 2008. Bandet udmærker sig ved deres liveoptrædener, hvor de med deres svedige boogie-rock giver en energiudladning, som blæser folk omkuld.


ANNONCE