Nyhed

Green Lives – Naturens sønner endelig klar med debutalbum

Det aarhusianske band holder releaseparty for The Years i aften på Atlas

I sommeren 2007 præsenterede Jens-Ulrik Kleemeyer to sange for de andre bandmedlemmer i det, der senere skulle blive til Green Lives. På daværende tidspunkt havde de et band, men spillede musik i en helt anden genre end den, som blev deres musikalske kald – og stadig er det. De to sange, Kleemeyer havde skrevet, var The Years og Green Lives. Den første blev til titlen på det netop udkomne debutalbum. Den anden blev til bandnavnet. Bandmedlemmerne studerede på det tidspunkt i Aarhus og havde det med deres egne ord fantastisk. Derfor var det også fremmed for dem at synge om død og ødelæggelse, når virkeligheden var en helt anden. Green Lives blev til det, det er i dag. Et orkester med hang til livsglæde og organisk spillet musik.

Bandet blev kåret til Månedens Demo i GAFFA allerede i 2008, men ud over to ep'er har der været stille i naturen. Helt usædvanligt er seks år gået, før et debutalbum har set dagens lys. The Years blev indspillet i Grapehouse Studios i København, og selvom arbejdet med debutalbummet tog lang tid, var der aldrig tvivl bandmedlemmerne imellem om, at det nok skulle komme.

– Vi har spillet utroligt mange koncerter, og samtidig har vi brugt lang tid på at finde det rigtige hold at arbejde sammen med. Pladekontrakten kom i hus for to år siden, men den slags plade, vi har lavet, tager lang tid at indspille. Processen i studiet har varet mere end et år, eftersom vi jo er et liveband, og derfor har vi også været samlet alle fem for at indspille, forklarer forsanger Mark Christiansen.


 

Album med rød tråd

Naturen har altid været et gennemgående billede i bandets sange. Jens-Ulrik Kleemeyer er den primære tekstforfatter i Green Lives og har skrevet 14 ud af debutalbummets 16 skæringer. Ud over teksterne er han også mand for det melodiske, og arrangementerne finder efterfølgende deres endelige form i øvelokalet. Kleemeyer er ivrig med pennen, og bandet havde langt flere sange med i studiet end dem, der endte på den endelige udgivelse. Det er en slags konceptalbum med fire sange om hver årstid. Idéen med fire gange fire er en videreudvikling af bandets første komposition, The Years, som består af fire vers og intet omkvæd. Et vers til hver årstid.


– De første otte sange på albummet er nogle, der viser meget af det klangunivers, vi har beskæftiget os med siden starten. De rammer vores signaturlyd. Sangene på efterår- og vintersiden lægger derimod op til helt andre stemninger. Samtidigt er det også nogle lidt mere eftertænksomme sager, hvor vi sågar også har flettet mol-akkorder ind. Det er ikke noget, vi har brugt så meget. Hver årstid er repræsenteret med nogle farver og er en rejse igennem de forskellige tider. I øvrigt skal det lige siges, at vi med sangene ikke kommer med løftede pegefingre om at leve økologisk eller opfordrer folk til at nedsætte deres CO2-forbrug. Vores interesse ligger i æstetikken i naturen, fortæller Jens-Ulrik Kleemeyer.

En drengedrøm er gået i opfyldelse, og et klimaks er nået for Green Lives' med albummet, men bandet er også et selvbevidst et af slagsen, som godt er klar over, hvad de vil med musikken.

– Vi følger ikke alle mulige tendenser og laver den musik, vi har lyst til. Vores mål er at lave tidløs musik, og vi er ikke interesserede i at komme med på en eller anden bølge. Derfor kommer der, uanset hvordan det går med The Years, også et album nummer to fra Green Lives. Vi har erfaret, at det er sværere at blive taget seriøst, når man laver positivt stemt musik. Det har gjort os sultne efter at vise, at det er muligt at lave sofistikeret musik med et meningsfyldt og positivt budskab, siger Mark Christiansen.


Green Lives holder releaseparty for albummet 28. februar på Atlas i Aarhus med en række gæster. Der er gratis adgang ved køb af albummet ved indgangen. Læs mere her.

Hvem?

Green Lives består af Mark Christiansen (guitar), Jens-Ulrik Kleemeyer (klaver), Andreas Riis Mandrup (guitar/mandolin), Johannes Bech (bas) og Kasper Frost (trommer). Forsangere er Mark Christiansen og Jens-Ulrik Kleemeyer, men alle synger.


Hvad?

– Vi spiller organisk og livsglad folk-pop uden brug af alle mulige effekter. Sangskrivningen foregår på engelsk, fordi vi mener, at det, vi synger om, er relevant for andre end den danske befolkning.

Hvor?


Fire af medlemmerne er bosat i Aarhus og én i København.

ANNONCE