Nyhed

Johnny Winter aflyser i Randers

Solen kommer nok til sommer, det gør Winter desværre ikke

Johnny Winter har desværre aflyst sin koncert i Randers den 4. juni, hvor han skulle have spillet i Ridehuset. Ifølge hans management skyldes det, at han af helbredsmæssige årsager har været nødt til at aflyse dele af sin turné, nærmere betegnet hele Skandinavien. Værket beklager på vegne af Johnny Winters management og refunderer billetterne, hvor de er købt. Se oplysninger på Værkets hjemmeside her.

Blueslegenden Johnny Winter, albinoen fra Texas, gjorde sig kendt i slutningen af 60'erne med sit progressive blues-eksperiment, hvor larmende elguitar supplerede den traditionelle blueskanon. Han var også med til at genoplive blueslegenden Muddy Waters' karriere i 1981, da de sammen indspillede Waters' comeback "Hard Again." Han oplevede i 80'erne og 90'erne et karrieremæssigt dyk. Først i 00'erne blev han genopdaget og har siden været på adskillige turnéer.

Johnny Winters helbred har i de senere år været i tilbagegang. Et større stofmisbrug op gennem 90'erne har sat sit tydelige præg på den førhen så energiske guitarist, som da også med sine 69 år er oppe i alderen – han fylder 70 på søndag den 23. februar. Winter blev clean i 2006 med støtte fra sin manager Paul Nelson. I de senere år har han dog skiftet sin legendariske Gibson Firebird V ud med den noget lettere Steinberger-guitar, ligesom han sidder ned under sine koncerter.

I 1984 spillede Johnny Winter på Roskilde Festival. Da var det tilladt at drikke øl af flaske inde på festivalpladsen, og i de foregående 13 år var der ikke sket noget, der havde givet anledning til, at man ville ændre den regel. Men under koncerten med Johnny Winter smed en publikummer en flaske op på scenen og ramte blues-guitaristen på skulderen. Winter forlod scenen, og efterfølgende blev man nødt til at bygge et "halvmånehegn" foran scenen for at sikre, at Lou Reed ville gå på den næste dag. Hegnet betød, at der blev skabt et aflukket område foran scenen, hvor man ikke måtte medbringe flasker.

 

ANNONCE