Nyhed

Johnny Winter fylder 70

Den gudsbenådede bluesguitarist fylder rundt idag

Han kunne hæve et hidtil uhørt forskud på 600.000$, da han i starten af '69 skrev kontrakt med branchegiganten Columbia. Repræsentanter for selskabet havde bevidnet Johnny Winter ved en jamsession med blandt andre Mike Bloomfield og Al Kooper på Fillmore East forinden - og resten er rockhistorie. I '69 udgav han sit eponyme debutalbum, spillede på Woodstock og stillede i øvrigt op som gæst ved en koncert med Janis Joplins Kozmic Blues Band.
 
Siden fulgte en stormfuld karriere, som både var præget af brillant guitarisme og seriøse misbrugsproblemer gennem de følgende årtier. Og i dag fylder Johnny Winter så 70 år - få dage efter, at han har aflyst sin planlagte Skandinavien-turné til sommer, som også skulle have bragt ham til Randers i starten af juni.
 
Det har da også været en synligt svækket Winter, man de senere år har kunnet opleve ved koncerter - blandt andet på århusianske Train i november 2009, hvor en siddende Winter trakterede med et sæt som kulminerede i hans velkendte version af Dylans "Highway 61 Revisited."
 
Og beviste, at han trods synlig slitage stadig levede op til den introduktion, Mike Bloomfield i sin tid havde givet ham på Fillmore East i slutningen af tresserne: "Man, this is the baddest motherfucker…this guy can play". Johnny Winter er aktuel med det retrospektive bokssæt "True to the Blues: The Johnny Winter Story," som udkommer på Sony/Legacy på tirsdag.
 
 
ANNONCE