Nyhed

of Montreal: Det er sjovt at gå i byen med publikum

Vi har fanget Kevin Barnes fra bandet, der kan opleves på årets Frost Festival

Amerikanske of Montreal fra Athens, Georgia giver koncert på Bremen Teater søndag den 2. marts som afslutning på årets Frost Festival. 

Gruppen er centreret omkring den flamboyante sanger og sangskriver Kevin Barnes, som siden 1997 har udsendt hele 12 album, der har manifesteret bandet som et af indie-poppens originale og musikalsk bredtfavnende navne. De gør deres entre på Frost Festival med albummet "Lousy With Sylvianbriar" fra oktober 2013 i ryggen.

of Montreal er opkaldt efter en kvinde, som Barnes havde en fejlslagen affære med, og som kom "fra Montreal". I 1997 debuterede gruppen med albummet "Cherry Peel" og har siden udgivet en lang række plader med skiftende musikere. På albummet "False Priest" fra 2010 havde bandet besøg af markante navne som Janelle Monae og Solange Knowles, Beyoncés lillesøster, og nu er de så på spil igen.

Vi har fanget Kevin Barnes til en snak om, hvad vi kan forvente af koncerten i København.

Hvordan skaber man en god koncertoplevelse?

– Det er en kombination af et stort og entusiastisk publikum og en stærk performance. Ens dagsform spiller også en stor rolle.

Jeres koncert på Frost er første gang, danske koncertgængere kan opleve sangene fra jeres seneste album, "Lousy With Sylvianbriar". Hvordan vil du karakterisere det?

– Det blev indspillet rimelig hurtigt på analoge båndmaskiner i mit hjemmestudie, og sangene er indspillet live med mit nye band. Det var en stor oplevelse, og vi føler alle, at vi har investeret en masse følelser i det. Det er inspireret af Bob Dylan, The Grateful Dead, Gram Parson, Leonard Cohen og Sylvia Plaths poesi.

Du er for nylig flyttet til San Francisco. I hvor høj grad har det påvirket albummets lyd? Det har en ret tilbagelænet, 70'er-agtig fornemmelse.

– Jeg var meget inspireret af "outlaw" folk-, country- og rockmusik fra slut-60'erne og start-70'erne og en masse bands, der holdt til i San Francisco i den periode. Det var lidt af en pilgrimstur for mig at tage derhen og vandre rundt i byen og fantasere om, hvordan livet var dengang.

Gør I noget anderledes på denne tour i forhold til det ret flamboyante setup, I tidligere har turneret med? Og har I nogle nye tricks i ærmet?

– Det bliver helt sikkert en meget opløftende og spændende oplevelse for publikum. Vi turnerer med en videokunstner, som arbejder med projektioner, og bandet lyder virkelig godt. Vi spiller sange fra de sidste syv-otte album, og jeg tror, det bliver rigtig sjovt.

I har spillet en del gange i Danmark. Har du nogle særlige minder fra jeres tidligere danske koncerter, som du vil dele med os?

– Vi har altid haft det godt i Danmark, og nogle af vores københavnske koncerter er blandt mine "all time" favoritkoncerter. Det er også altid sjovt at hænge ud med folk efter koncerten og gå i byen sammen.

Frost er kendt for at producere koncerter på alternative locations. Hvad er din vildeste oplevelse med at spille alternative steder?

– Det vildeste, jeg har prøvet, var, da vi spillede på en gårdsplads på Buono-slottet på Sicilien. Det var ligesom at spille i en Fellini-film.

 

Køb billet til of Montreals koncert på Bremen Teater her.

 

ANNONCE