Nyhed

Robbie Williams fylder 40

Kvinde-bedårer, alle tiders charmør og showman fylder i dag rundt

I dag fylder en af popmusikkens helt store entertainere, Robbie Williams 40 år.

Robert Peter Williams er født i byen Stoke-on-Trent, beliggende mellem Birmingham og Manchester. Her voksede rebellen op med forældrene Janet Née Farrel og Peter Williams, der levede af at drive en pub.

Historien bliver først interessant, da Robbie Williams som 16-årig bliver det yngste medlem af boy-band-succesen Take That. Boybandet var en sammensætning af to duoer, som manglede det femte medlem. En reklame blev sat i avisen, på hvilken Robbie responderede – og som bekendt blev den kække knægt optaget i kvintetten, der kort efter blev offentliggjort som Take That. Til at starte med virkede gruppen dynamisk og – med Gary Barlow i front – som et uskyldigt boyband-act. Robbie var altid den frække fyr med de hurtige svar og pinlige jokes – og med tiden fik Stoke-drengen svært ved at indordne sig under managerens – og bandets – regler om for eksempel alkoholpolitik. Desuden følte han, at hans musikalske forslag blev overhørt. Situationen udviklede sig, og i 1995 forlod Robbie Williams Take That og skabte sig kort efter en solokarriere.


Robbies første store hit som soloartist kom allerede i 1996 med coveret af George Michaels "Freedom", som hurtigt blev nummer to på Storbritanniens single-chart. I 97 udkom hans første reelle studiealbum som soloartist, Life Thru a Lens – et album der på verdensplan blev solgt i over fem millioner eksemplarer. I samme ombæring er det værd at nævne, at Robbie til dags dato har udgivet 10 studiealbum, senest Swings Both Ways fra november 2013. Han er med andre ord ganske produktiv.

Popstjernen har altid været særlig kendt for sine vilde og udfordrende koncerter, hvor det blandt andet er blevet til frierier, kys og insinueret sex – der ifølge ham selv ofte er blevet fulgt op med den ægte vare – med kvindelige publikummer. Evnen til at være entertainer – og overskride grænser – ligger naturligt i ham, og han beskriver selv i et interview til Sunday Night Australia om albummet Take The Crown, at det til dels skyldes tiden i Take That:

"Jeg mistede min ærlighed ret tidligt ved at være med i et boy-band i start-90'erne, hvor grunge var på sit højeste. Så jeg har aldrig behøvet at bekymre mig om, hvorvidt jeg mistede min værdighed – den var allerede mistet."


Hvad charmøren også fik med sig fra bruddet med Take That, var et massivt alkohol- og stofmisbrug. Måske dette misbrug – eller eventuelle skader herfra – er grunden til den, for de fleste af os, mærkværdige interesse: UFO'er. Selv påstår han at have set op til flere uidentificerede flyvende objekter, blandt andet sammen med sin tyrkisk-amerikanske hustru Aida Field, med hvem han tog til UFO-kongres i Nevada for at medvirke i en dokumentarfilm om samme emne. Robbie og Aida fik desuden en datter i 2012 – et ansvar som for alvor har fordret Robbies alvorlige side. I føromtalte interview omtaler han det således:

"Det er ubeskriveligt. Det giver mening – det er det eneste, jeg vil. Jeg vil se hende vokse op, jeg vil være med til at forme hende – jeg vil være far."

Hvad fremtiden bringer for Robbie, som igen er forenet med Take That sideløbende med sin solokarriere, ved ingen. Han gør, hvad han vil – og formår at bjergtage og overraske gang på gang. Det gråsprængte ydre matcher på ingen måde det sprudlende indre hos Robbie Williams. The entertainer has left the building – but not for long. 10. og 11. maj står han på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning – find billetter via GAFFA Live.


ANNONCE