Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

GAFFA giver gode tips til weekendens koncertbesøg – blandt andet Musik Aarhus Festival

Weekenden nærmer sig, og GAFFA bringer traditionen tro tips til gode koncerter i de kommende dage. Det er endnu lidt sparsomt med koncertudbuddet her kort inde i det nye år, men der er skam spændende musikoplevelser rundt om i landet. I denne weekend kan det være en fordel at befinde sig i det aarhusianske. Her byder Musik Aarhus Festival nemlig på gratis koncerter i byen, og derfor anbefaler vi som helhed Musik Aarhus Festival. Selvfølgelig er der dog også lidt at hente andetsteds, så lad os sadle op og kigge på weekendens spændende udbud. 

FREDAG

København


Emilie Ramirez + Blaue Blume, Ideal Bar, Vega, klokken 20:00

Kan lyden af Amy Winehouse eller Adele også give dig kuldegysninger, er den 19-årige Emilie Ramirez (billedet) måske godt selskab at være i fredag aften. Hun har netop udgivet den gratis ep "Music in my Veins", som kan downloades fra hendes hjemmeside. Sangerinden er et bud på en af de mest interessante stemmer i Europa inden for den alternative soul-genre. Hun har tidligere åbnet for henholdsvis Sebastian Lind og Barbara Moleko, men fredag aften er hun hovednavn på Ideal Bar. Du kan få en smagsprøve på Ramirez og lytte til numret "Lost Again" her.

Med denne aften er også Blaue Blume, som sidste marts gjorde deres debutalbum tilgængeligt på Soundcloud. Det har medfødt omtale også i den internationale musikpresse, hvor de for eksempel er blevet spillet på BBC Radio. Det tegner derfor til at blive en interessant aften med spændende up and coming musik i Vega.


Aarhus

Vivl + 2 Bit Crew + Nord Records, Musik Aarhus Festival, Radar, klokken 21:00 + 22:00 + 23:00

Fredagen står i den elektroniske musiks tegn til Musik Aarhus Festival, og københavnske Rasmus Yde vil give koncert på Radar under navnet Vivl. Man kan måske fornemme det sværmeriske allerede i navnet, og inspireret særligt af naturen skaber Vivl drømmende melodier, der skal lede tankerne hen på at blive ledt ind i en mystisk skov. Om navnet udtaler Yde: "En vivel er en energi, en universal energiform. Den er i naturen, den er overalt og i os selv. Det er et godt ord at bruge om noget, som i forvejen ikke er særlig konkret. Det var total ulogisk i forhold til min måde at stave det på. Derfor ændrede jeg det til "Vivl" og gjorde det på den måde til mit eget ord."


House og techno er lidt et fyord på den danske musikscene. Argumentet lyder, at det ikke er "rigtig" musik og ikke kan spilles live. Men kritikerne taler for døve ører, når det kommer til 2 Bit Crew. Duoen består af Christoffer Kejstrup og Martin Frydkjær, og man kan ikke betvivle, at deres hjerter banker for genren, og at de ikke lader noget stå i vejen for sig. Deres grej er for eksempel indkøbt på et SU-budget, og de har lige udgivet deres første EP, "2BC001", på eget label. 

2 Bit Crew er dog ikke alene om deres kærlighed for house og techno. De bliver fulgt af Nord Records, som er et pladeselskab for netop den danske house- og technomusik. Mændene bag Nord Records, Anders Vendelbo og Christoffer Kejlstrup, har indtil videre fire udgivelser under bæltet, og de er alle udgivet på vinyl. Denne aften vil de agere dj's og sikre en dansabel afslutningsfest på Radar.  

Er du træt af YouTube-fester inden for lejlighedens fire vægge og dans på stuebordet, og er du i nærheden af Aarhus fredag aften, kan du med god vilje trække i dit urban outfit og begive dig til de gratis koncerter på Radar og slippe din indre danser løs.


LØRDAG

København

Lanterns on the Lake, Ideal Bar, Vega, klokken 20:00


Det engelske indie-rock-band spillede i sommer på Glastonbury, og nu kigger de endelig forbi Danmark. De udgav sidste år deres andet album, "Until the Colours Run", som opfølger til den anmelderroste debut fra 2011 "Gracious Tide, Take Me Home". Musikkens spinkle og salige atmosfære gør det ikke svært som lytter at forestille sig en brydende flamme på søens rolige overflade under en stjerneklar himmel. Det går måske også godt i tråd med forsanger, guitarist og pianist Hazel Wildes beskrivelse af deres seneste album, nemlig som følelsen af intet at have at tabe, at lade sig fylde med håb og indtage alle verdens farver og række ud over mørket.

Lanternen gør klar til at antændes på lørdag, og med sig som support har de nu fået annonceret singer-songwriteren Maylen Rusti, hvis debutalbum "Heartmachine" står til at udkomme den 31. januar.

Aarhus


Tales of Murder And Dust + Narcosatanicos + Elevatorfører, Musik Aarhus Festival, Voxhall, klokken 21:00 + 22:00 + 23:00

Tales of Murder And Dust har gjort sig bemærket på den danske undergrundsscene i deres syv-årige levetid. De har bevæget sig fra at være inspireret af surf- og westernmusik til et mere psykedelisk udtryk. Det kan høres på deres tre udgivelser, der tæller to ep'er og et stykke vinyl. Hvor den seneste ep gjorde sig bemærket med flere up-tempo numre, spår den seks m/k store gruppe, at den produktive tid i øvelokalet har affødt kommende numre, som måske bevæger sig i en lidt anden retning. Gruppen skaber et stort dronende lydbillede med ømme melodier og underliggende beskidt guitar.

Et dårligt trip til en Stooges-koncert. Paranoiaen kryber under huden, ganen tørrer ind, og koldsveden gennembløder tøjet. Er det sådan en koncertoplevelse du leder efter til at krydre din weekend, så er Narcosatanicos et glimrende bud. De aarhusianske drenge spiller som regel i mørket, alt scenelys slukket, og er med deres støj-psych og intense livekoncerter en af undergrundens bedste eksponenter for en hård og kaotisk oplevelse. De har et debutalbum på vej fra Mermaid Records.  


Elevatorfører præsenterer sig selv med en enkelt, kompakt introduktion: Dit folkeorkester på syre. Og det er også en syret oplevelse at lægge øre til Elevatorførers dansksprogede psych-univers. Legen og glæden er omdrejningspunktet for bandet, der blev dannet på Roskilde Festival i 2009, hvor medlemmerne sågar digtede deres egen myte som et hensunkent psykedelisk orkester fra 60'erne. "Elevatorfører er ren umiddelbar glæde og leg", siger bandmedlem Christian Salling, der går går under pseudonymet "Detektiven".

Har du behov for at slippe tøjlerne og trippe lidt ud, kan det derfor anbefales at stikke hovedet forbi VoxHall lørdag.  

Rigtig god weekend!


 

ANNONCE