Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Sneen fyger ned, men de danske spillesteder er ved at tø op

I denne uge kan vi se frem til, at de danske spillesteder begynder at lukke op for deres programmer. GAFFA har fundet ti spændende koncerter i weekendens udvalg - husk, at du altid kan kigge på GAFFA Live og se endnu flere muligheder end blot dem, vi her anbefaler.

Hvad byder programmet så på i denne weekend? Jo, vi har udvalgt lidt dansk musik, lidt 80'er-nostalgi, lidt elektronisk jazz, lidt elektro-pioner, lidt popprinsesse, lidt reggae og metal, og et kig ind i dansk musiks fremtid. Lad endelig ikke sneen holde dig inden døre denne weekend. Lysere tider er forude, og musikken er begyndt at gløde rundt omkring i det danske land. 

FREDAG

København


Simple Minds, Store Vega, klokken 20:00
"Prædikende stadionrock med store armbevægelser." Sådan har man beskrevet Simple Minds, der havde deres storhedstid fra hittet "Don't You (Forget About Me) i 1985 og frem. Deres storladne rock har haft massiv indflydelse, og det skotske band er stadig i fuld vigør. Når de rammer Store Vega, er det på deres 5 x 5-turné, som består af deres greatest hits. Du får med andre ord alle deres hits. Hverken mere eller mindre. Lad op til en aften i nostalgiens tegn, hvor du er sikker på at kunne synge med på samtlige store omkvæd.

Vegas Udvalgte: Alice Boman + Karl William + Kill J + Mont Oliver + My Heart the Brave + Sekuoia + Unkwon, Lille Vega & Vegas Lounge, klokken 20:00
Der er fokus på dansk musik i disse år. En af Vegas Udvalgte sidste år var MØ, og hun er siden braget frem i verden med stor succes. I år er der electro-influreret pop med et anstrøg af r&b på programmet. Både Kill J, Mont Oliver og Sekuoia er blevet booket til årets Spot Festival, så man kan roligt sige, at Vegas Udvalgte er med på beatet i at skue ind i fremtiden for dansk musik. 

Felix Kubin, Jazzhouse, klokken 22:00
Proton er et nyt koncept på Jazzhouse. Til disse koncerter præsenteres eksperimenterende og livebaseret elektronisk musik, og i den henseende optræder den tyske retrofuturist Felix Kubin med det ni mand store polyfone bigband Mitch & Mitch fra Polen. Kubin har optrædt flere gange i Danmark, særligt Odense, og her fangede GAFFAs anmelder Ras Bolding ham også sidste år til, hvad der udmøntede sig til en seks stjerners anmeldelse: "Når man nu ikke slipper for at skulle dele stjerner ud, og GAFFA samt flere dele af det kendte univers ville som bekendt implodere, hvis man forsøgte, så får Felix fuld skrue herfra."

Aarhus

Søren Kragh-Jacobsen, Musikhuset Aarhus, klokken 20:00
Alle drenge har prøvet det: Stemmen er i overgang, håret er fedtet og tøjet er forkert. Det er svært at imponere sin udkårne under sådanne omstændigheder. Mon ikke Søren Kragh-Jacobsen dog kan istemme sin sympati fra Musikhusets scene, når han synger "Kender du det? (Mona, Mona)". Der er lagt op til en strøgtur ned ad mindernes boulevard, når den kendte filminstruktør spiller sine velkendte ørehængere. 


LØRDAG

København

Copenhell Freezes Over, Essence + Billy Boy In Poison + Redwood Hill + Huldre + Pet the Preacher + Impalers, Vega, klokken 18:00
Det er ikke kun udenfor, det er koldt. Det kniber også med temperaturen i Vega, når Helvede fryser over. Copenhell præsenterer seks danske up&coming metalbands. De hårdtslående bands er nogle af de mest blodtørstige og lovende navne fra den danske metalundergrund. Festen bliver da også godt besøgt af udenlandske agenter, managers, journalister og metal-medier, som alle er på jagt efter det næste store navn. 

CPH Sound Wave: Surfact, Ukendt Kunstner, The Malpractice, The Great Dictators, Förtress, Jørck, Mendoza, Sleep Party People, Koncerthuset, klokken 19:00
Du kan se dansk rocks fremtid, når Bookingbureauet 3rd Tsunami Agency for femte år afholder en showcase for en bred vifte af spændende og ny dansk musik, der giver det musikelskende publikum muligheden for at skue frem og få indblik i årets danske musikscene. 


Surfact har trukket stikket på deres elektriske guitarer og byder på akustiske udgaver af numre fra deres bagkatalog, mens Sleep Party People efter længere tids stilstand er begyndt at røre på sig. Förtress aflyste torsdag en koncert, fordi, som de skrev på deres Facebook-side, deres leadguitarist havde fået "gigt i lungerne". De melder dog ud i samme post, at de er klar til at surfe på bølgen til CPH Sound Wave. 

Burnin' Red Ivanhoe + Young Flowers, Koncertsalen, Koncerthuset, klokken 20:00
Koncertsalen lægger rammer til en sand syrefest, som de kun kunne løbe af stablen i de sene 1960'ere, hvor de aldrende hippiebands vil sprede fred og kærlighed. Gendannede Young Flowers har netop spillet Loppen, og Burnin' Red Ivanhoe udgav sidste år et nyt album "BRI", om hvilket GAFFAs anmelder Espen Strunk skrev: "Der er ganske fine takter i det syrepoetiske tekstunivers, og musikerskabet fejler i sagens natur intet."

Karl Bartos, Amager Bio, klokken 21:00
Amager Bio giver muligheden for at befinde sig i selskab med én af den elektroniske musiks foregangsmænd, Karl Bartos. Som en del af Kraftwerk er Bartos ikke blot et ikon, men han har været med til at definere den elektroniske lyd. Den innovative musiker har dog ikke kun holdt sig til musikken, han har sågar været med til at designe en app til iPhone, der gør det muligt for brugeren selv at skabe elektronisk musik. 


Aarhus

Bob Marley Tribute, Social Club, klokken 21:00
Den 6. februar ville Bob Marley være fyldt 69 år, havde en grufuld kræftsygdom ikke havde gjort en ende på reggae-kongen i 1981. Ikke desto mindre er det en begivenhed, der skal fejres, hvad den også bliver flere steder i landet, og lørdag fejrer man på livet løs på Social Club i Aarhus.

Aftenen byder på livemusik, blandt andet en mindre udgave af Aarhus' eget reggaeband Slo Down, der denne aften er samlet specielt til lejligheden og meget sigende kalder sig Lo Down. Featuring Don Brock. 


Roots-rock-reggae-ambassadøren U Brown, der oprindeligt er fra Kingston, men nu bosiddende i Danmark, kommer og spiller et sæt af sine egne numre i sin sædvanlige old school dj-reggae-style.

Aftenens absolutte hovednavn er den engelske reggaesanger Alpheus, der er en sand mester i reggaestilarten rock steady og lovers rock, som kendetegnes ved sin mere bløde og melodiøse tilgang til reggaebeatet. Han har aldrig før gæstet Danmark. 

SØNDAG


København

Ellie Goulding, Tap1, klokken 20:00
Den engelske popprinsesse Ellie Goulding har de seneste år redet på en massiv bølge af succes. Hendes debutalbum "Lights" fra 2010 indeholdt store hits som "Starry Eyed" og "Under the Sheets", mens hendes coverversion af Elton Johns "Your Song" blev en fast bestanddel af radioernes playlister. På det følgende album "Halycon" fra 2012 fortsatte Goulding sit melodiøse og elektro-inspirerede popudtryk, og det har bestemt ikke dæmmet op for sangerindens popularitet. Søndagens koncert er opgraderet fra Vega til det større Tap1 for at rumme de mange danske fans. 

Engelske Chlöe Howl varmer op for Ellie Goulding. 


 

 

ANNONCE