Nyhed

Premiere: Se ny musikvideo fra Maskinvåd

Det dansksprogede orkester har lavet en musikvideo til deres cover af Lars and The Hands of Light-sangen "Shiny Bright Star"

Da pladeselskabet Crunchy Frog kontaktede Maskinvåd for at høre, om de var interesseret i at bidrage med et remix af en Lars and The Hands of Light-sang efter eget valg til en kommende remix-ep, var det danske band ikke et sekund i tvivl. De takkede straks ja, også selvom de vidste, at de ikke kunne finde ud af at lave et decideret remix. I stedet lod de remix være remix, trak deres instrumenter på og lavede en coverversion, hvor de flytter Lars Vognstrups engelsksprogede "Shiny Bright Star" ind i deres danske univers med sangen "Stjerne".  

Sangen stammer fra Lars and The Hands of Lights album "Baby, We Could Die Tomorrow" fra sidste år. Allerede her bemærkede GAFFAs Ole Rosenstand Svidt i sin fire stjerners anmeldelse faktisk sangen: "Også sangskrivningen er solid, uden at være decideret prangende, og foruden de nævnte numre tager især den glade 'Shiny Bright Star' kegler." I Maskinvåds genfortolkning er det blevet en mere dyster affære, men ikke mindre karakterfuld. De danske ord smælder mere besk end den engelske original over en synth-linje, som Maskinvåd har beholdt fra originaludgaven, men flyttet til bassen. Surfguitarer mere drukner end svømmer i ekko, og vokalen bliver hjemsøgt af et spøgelseskor.

"Stjerne" udkommer senest februar 2014 som del af en remix-ep med bidrag fra blandt andre Thulebasen, Shiny Darkly, Rebecca Molina, The Malpractice og Young Dinosaur. Men du kan allerede nu høre sangen her forneden. Forsanger Mathias Winther Kjeldsen har nemlig instrueret og produceret en musikvideo til sangen, mens han besøgte sine forældre, der også medvirker. Det er blevet til en ildevarslende video, filmet nord for Limfjorden, der med sit grå, triste landskab fanger den indestængte energi i Maskinvåds fortolkning, som når der synges: "Jeg kan se dig bryde ud den uendelige stilstand".

Maskinvåd udgav debutalbummet "Giftige Slanger" i 2012 til fire stjerner i GAFFA og gjorde sig sidste år bemærket med P6-singlen "Uden Tøj På". Det danske band kan opleves på Norhern Winter Beat i Aalborg den 25. januar

ANNONCE