Nyhed

Roskilde Festival pryder plakaten med metalnavne

Dagens tre offentliggørelser er af den tunge af slagsen

Horror-rockshow, morderisk dødsmetal og grænsesøgende eksperimental-metal. Således kan de tre nye bands til årets Roskilde Festival beskrives.

Hvert år, når festivalen på Dyreskuespladsen annoncerer musiknavne til sin plakat, igangsætter det en diskussion af festivalens manglende fokus på de tunge genrer blandt arrangørernes metalpublikum. Festivalen har allerede offentliggjort det britiske metalband Carcass og Nails, der spiller ultra-hurtigt og i-dit-ansigt hardcore. Nu tilføjes Rob Zombie, The Black Dahlia Murder og Corrections House til programmet, og det metalhungrende publikum må efterhånden så småt begynde at finde smilet frem.

Amerikanske Rob Zombie, grundlæggeren af White Zombie, som både er musiker, filminstruktør og filmproducent, er kendt for sine stort anlagte live-shows, hvor både det makabre, komiske og dansable hyldes. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger følgende om det forestående show: "et visuelt overrumplende rockshow med masser af ild, røg og kostumer hører hjemme på Roskilde Festivals scener". Stilmæssigt skriver Rob Zombie sig ind i traditionen af Alice Cooper og Ozzy Osbourne. Amerikaneren var i øvrigt på plakaten tilbage i 2011, men måtte aflyse på grund af familiære årsager.


Foruden Rob Zombies rockshow får festivalen besøg af Detroit-bandet The Black Dahlia Murder, der leverer en hård, men melodiøs omgang dødsmetal. Her er ikke nogen begrænsning på fart og tempo, og de blomstrende mordere tager elementer fra både den amerikanske og europæiske dødsmetal. Et dansende metalpublikum på årets festival, værsgo'.

Dagens sidste offentliggørelse er Corrections House, som er klar med et eksperimenterende greb på metalgenren. Det amerikanske band byder på alt fra industrial over goth, spoken word og saxofon til regulær metal. Bandet består af medlemmer fra EyeHateGod, Neurosis, Mindsk og Yakuza, som har udgivet et enkelt album med titlen "Last City Zero". Dette udspil udkom sidste år, hvor bandet også var et smut forbi Loppen i København, og nu kommer der altså endnu en mulighed for at opleve den mere eksperimenterende metal.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Blandt de allerede offentliggjorte navne kan nævnes Arctic Monkeys, Bombus, Blood On A Feather, Fire! Orchestra, Hymns From Nineveh, Jambinai, Deerhunter, Haim, Hymns From Nineveh, Major Lazer, MØ, Pusha T, Trentemøller og Jenny Wilson.

ANNONCE