Nyhed

Band of Horses arbejder på nyt med eks-bedstefar

Den amerikanske kvintet får hjælp af amerikansk indie-ikon på femte udspil

I februar udgav Band of Horses live-albummet, "Acoustic At The Ryman", men kvintetten ligger ikke på den lade side. De arbejder allerede i studiet på deres femte album, og denne gang har de et af deres idoler i producerstolen, nemlig Jason Lytle, tidligere frontmand i 90'er-indiebandet Grandaddy. Det skriver Pittsburgh Post-Gazette.

- Den her ide satte sig fast i mit hoved, at jeg gerne ville lave noget lidt anderledes end "Mirage Rock", som bare var så umiddelbar og live og rå. Jeg ville virkelig gerne nå et tungere og mere fortættet sted hen på det her album. Så eftersom at jeg kender Jason lidt og er en stor fan af ham og har en forståelse for hans produktions-talent, virkede det bare som et rigtig godt match. Den nye retning er vel, at du kan høre nogle af de toner ringe ud, nogle tungere guitarer og sådan noget. Indtil videre er det det stik modsatte af "Mirage Rock", det er tilbage ind i et mere fortættet territorium, fortæller forsanger Ben Bridwell.

Om den udprægede country-retning Band Of Horses havde taget nu bliver forkastet til fordel for en mere rocket tilgang, bliver spændede at høre. Det omtalte "Mirage Rock" modtog i 2012 fem stjerner af GAFFAs Rune Schlosser. Han skrev rosende: "Når Benjamin Bridwell og kumpanerne kan levere tre albums i træk, der alle er hævet langt over gennemsnittet, så høster det som regel meget store forventninger til, om de er i stand til at holde kadencen. Gruppen fortsætter dog ufortrødent på 'Mirage Rock', der er Band of Horses' fjerde album, og som viser gruppens relativt brede spændvidde indenfor deres alternative country-rock, hvor trykket i højere grad skal lægges på country nærmere end på rock."

Det er dog ikke de store heavy-guitarer, der kendetegner Jason Lytle tidligere band og solo-udspil. Hans seneste udspil, "Dept. Of Disappearance", fra 2012 imponerede dog ikke GAFFAs Finn P. Madsen. Han kvitterede lettere skuffet med tre stjerner under overskriften: "Eks-bedstefar med for lidt slag i." Tværtimod kan albummet "The Sophtware Slump" med Lytles tidligere band, Grandaddy, varmt anbefales. Det udkom i 2000 til en femstjernet anmeldelse, også af Finn P. Madsen. Det indeholder Grandaddy-hits som "Hewlett's Daugther" og "The Crystal Lake". 

Lad os for god ordens skyld lytte til "The Crystal Lake" her:

ANNONCE