Nyhed

Band of Horses kommer til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Bandet spiller i KB Hallen 26. februar 2022

Det amerikanske rockband Band of Horses har annonceret, at de følger deres kommende sjette studiealbum Things Are Great op med en turné, der blandt andet bringer dem til KB Hallen i København 26. februar. Albummet Things Are Great udkommer den 21. januar og bliver den første udgivelse fra gruppen i over fem år.

På albummet vender Band of Horses tilbage til deres tidlige lyd. Bandet har netop udgivet singlen ”Crutch”, som er forløber for albummet, og som giver et indblik i, hvad fans kan forvente lydmæssigt på den kommende plade.

”Jeg tror, ligesom mange af mine sange, at ”Crutch” starter med noget fra mit virkelige liv. ”Crutch” (krykke red.) betyder selvfølgelig nogle af de ting, jeg var afhængig af. Mit forhold værende en af disse. Jeg tror, at jeg havde lyst til at sige ’Jeg er vild med dig’, og jeg tænkte, at det var sjovt, hvordan et forhold også føles som krykker. Jeg føler, at alle har oplevet en tid, hvor intet går, som det skal, og du stadig må fortsætte. Jeg tror, at den følelse rammer dig i denne sang, selv hvis du ikke ved, hvad detaljerne går ud på,” udtaler forsanger og sangskriver Ben Bridwell i en pressemeddelelse.

Du kan lytte til den nye single nederst i artiklen, hvor albummets trackliste også findes.

Bridwell har taget større del i produktionen af albummet end vanligt, og sangeren har således produceret eller co-produceret hvert eneste nummer på albummet.

Desuden har Band of Horses arbejdet sammen med tidligere samarbejdspartnere, herunder Jason Lytle (Grandaddy), Dave Fridmann og Dave Sardy. Der er endvidere opstået et nyt kreativt samarbejde, hvor Wolfgang ”Wolfie” Zimmerman har været med til at mikse pladens lyd.

De fleste af sangene blev skrevet, før store dele af verden lukkede ned som følge af coronapandemien. En del af teksterne beskæftiger sig således med Bridwells frustrationer i forbindelse med forandringer i romantiske forhold, og hvad man vil gøre, for at det skal fungere – og hvad man gør, når det ikke er muligt.

Band of Horses blev grundlagt i 2004 af Bridwell. Gruppen udgav deres debutalbum Everything All The Time i 2006 og har siden udgivet fire yderligere studiealbums – senest Why Are You OK, som udkom tilbage i 2016.

Der har i årenes løb været en række udskiftninger i bandets medlemmer, og det nuværende line-up består således af Ben Bridwell (forsanger, guitar, keyboard og pedal steel-guitar), Creighton Barrett (trommer), Ryan Monroe (keyboard, guitar, backing vokal), Matt Gentling (bas, backing vokal) og Ian MacDougall (guitar, backing vokal).

Denne sommer har Band of Horses spillet på en vifte af festivaler, herunder Lollapalooza, Firefly og Austin City Limits. Gruppen er desuden aktuel med en nordamerikansk efterårsturné.

Gruppens seneste danske koncert fandt sted på Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus i juli 2019, hvor GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hestene vrinskede i vindkorridoren

Billetsalget til koncerten i KB Hallen starter fredag den 29. oktober klokken 10.00 via billetlugen.dk

Lyt til singleforløberen "Crutch" her:

Trackliste:

  1. Warning Signs
  2. Crutch
  3. Tragedy of the Commons
  4. In The Hard Times
  5. In Need of Repair
  6. Aftermath
  7. Lights
  8. Ice Night We’re Having
  9. You Are Nice To Me
  10. Coalinga
ANNONCE