Nyhed

Weekendens bedste koncerter

Sommerens sol bager, Grøn Koncert er på turné, hovedstadsområdet byder på gratis koncerter, og der er masser af fest

Sommeren er endegyldigt kommet til Danmark. Varmen har efterhånden sneget sig så højt op, at selv skyggerne klistrer vådt til fortove og bygningsfacader. Danskerne strømmer til stranden, men snart er det weekend og tid til koncerter. Kom op af vandet og list ind på de kølige spillesteder eller find en plads under træernes skygge.

Grøn Koncert fortsætter sin turné og rammer Esbjerg, Odense, Næstved og København fra torsdag til søndag. Her har du mulighed for at se Lågsus feat. gæster, Burhan G, Shaka Loveless, Lukas Graham, Suspekt Tim Christensen & Mads Langer, Kashmir og Nik & Jay.  

Er du på et stramt budget, er der også en fin del gratis koncerter at finde i hovedstadsområdet.


Her følger GAFFAs anbefalinger til musik i denne weekend.

TORSDAG DEN 24. JULI

København

Vild $mith, Tivoli, klokken 19.00


De tre rappere Vild Ting, Vild Son og HvidMayn fra Vild $mith har haft fuld fart på i 2013, hvor de vandt P3's KarriereKanonen, og det fortsætter i år. De udgav deres debut album, "Lever Det Liv", i juni. Her leverer de et solidt soundtrack til sommerens utallige fester, hvad GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr også konkluderer i sin 3 stjerners anmeldelse under overskriften: "Et album kræver mere end sprut, damer og glimt i øjet. Men festen - den har de styr på."  

Koncerten i tirsdag er gratis, når du selvfølgelig har betalt entré for at komme ind i haven. Så tag en tur i karrusellen og dans med Vild $mith. Du ka' jo altid være vild i aften og syg i morgen.

Andrew W.K., Pumpehuset, klokken 21.00

Andrew WK kan også li' at feste! Han rapper dog ikke, men bringer til gengæld masser af guitarsmadder i front. I  slutningen af 2001 udkom det yderst provokerende debutalbum fra Andrew W.K. med titlen "I Get Wet". Albummet blev hurtigt efter udgivelsen kendt for sit cover, et foto af Andrew W.K. med en strøm af blod fossende ud af hans næse ned over hans mund og hals. Albummet modtog stor ros, og GAFFAs Erik Barkman gav W.K. fem stjerner og skrev: "Undertegnede burde næsten skamme sig over at være så vild med Andrew WK's debut. Ikke blot repræsenterer den rocken i sin mindst elegante og raffinerede form, den er også skamløst dum og hedonistisk."

FREDAG DEN 25. JULI

København

Chorus Grant, Det Kongelige Teater, klokken 17.00


Kristian Finne Kristensen imponerede de danske anmeldere med sit andet album, "Space", som Chorus Grant. Du kan fange ham i Det Kongelige Teaters foyer, hvor han giver gratis koncert. Hans smukke og rolige musikalske univers passer perfekt til det danske sommervejr, og hans live-optræden vækker også begejstring. Det måtte GAFFAs Rud Kjerstein sande under årets Spot Festival i Aarhus, da han selv sad med solbrillerne på i solen og forsøgte at komme til hægterne oven på en vellykket weekend. Han skrev i sin fem stjerners anmeldelse: "Åh, hvilken måde at behandle sine festivals-tømmermænd og søndagsblues på; et intimt og spartansk møde med en behagelig musiker i paradis." 

Fitness Figures + YouYouYou, Pumpehuset, klokken 18.00

For andet år i træk åbner Pumpehuset op for husets egen dejlige, grønne og afskærmede Byhave. Aftenens underholdning består af YouYouYou som spiller, hvad de selv har døbt "drømmende dance music". Dermed står de til at gå godt i spænd med Fitness Figures, der tidligere på året demonstrerede kølig 80'er-finesse med singlen "Ballet Desire" fra debut-ep'en "Twin Kill Part 1". Koncerterne er gratis!

When Saints Go Machine + Lucy Love, Tivoli (Fredagsrock), klokken 22.00

Fredagsrock i Tivoli byder i denne uge også på elektropop af fineste karat. Den københavnske kvartet When Saints Go Machine har siden deres debut i 2009 vundet adskillige priser for deres originalt-producerede electro-housemusik, blandt andet den eftertragtede P3 Guld i 2012. Deres seneste plade "Infinity Pool" fik fire stjerner af GAFFAs Christian Erin-Madsen, der skrev: "Samlet er det, som om de tidligt har villet fostre en enkel tilgang, men snarere er endt med utallige nye uspecificerede veje, der skulle samles til et album. I den forstand er titlen Infinity Pool meget rammende."


Også energibomben Lucy Love giver et fuldt sæt denne aften i Tivoli med sange fra sine tre album "Superbilion" (2009), "Kilo" (2010) og ikke mindst sidste års "Desperate Days of Dynamite". 

LØRDAG DEN 26. JULI

Allinge

Ponyblod + Marvelous Mosell, Gæstgiveren, klokken 20.00

Solskinsøen Bornholm får i denne weekend masser af musikalske gæster. Lørdag er det Tue Track og Khal Allan, der står for underholdningen, og de har den farverige Marvelous Mosell med sig.


SØNDAG DEN 27. JULI

København

Kira Skov, Nemoland (Christania), klokken 18.00

Nemoland har gratis koncerter hver søndag sommeren over. Denne søndag er det Kira Skov, der gæster. Sangerinden med den karakteristiske stemme har et musikalsk samarbejde med Marie Fisker på trapperne. Den 1. september udkommer deres fælles debutalbum som The Cabin Project nemlig.

Allinge

Choir Of Young Believers, Gæstgiveren, klokken 20.00


Choir of Young Believers rørte på sig i foråret, hvor de blandt andet debuterede nye sange live og spillede support for Depeche Mode på deres "Delta Machine Tour". Nu er det københavnske band atter klar til at gæste de danske spillesteder og spille mere nyt materiale. Måske Bornholm er heldig at få de første smagsprøver?

 

ANNONCE